Obavijesti

News

Komentari 46

Bio je sav opečen: Preminuo dječak stradao u požaru kuće

Bio je sav opečen: Preminuo dječak stradao u požaru kuće
1

Tog 13. studenog prošle godine Tatjana V. pokušavala je upaliti vatru u peći. No, vatra je zahvatila i benzinske pare u kanisteru, a plamen se proširio i na Tatjanu te sinove Dejana i Aleksandra...

VIDEO

Unatoč višemjesečnim nastojanjima da spase sedmogodišnjeg Dejana Velića iz Petrijevaca, koji je u studenom prošle godine zadobio 90 posto opeklina na tijelu, u zagrebačkoj bolnici u Klaićevoj ipak je izgubljena bitka za njegov život. Iako je i sama imala teške opekline, njegova majka Tatjana cijelo je vrijeme bila uz njegovo bolničko uzglavlje. Nakon požara koji im je progutao kuću protekle zime, obitelj Velić nadala se ozdravljenju njihova najstarijeg sina, no to se nije dogodilo.

Izvor u Klaićevoj bolnici potvrdio nam je smrt dječaka rekavši da su ozljede jednostavno bile preteške i da nesretnog dječaka nikako nisu mogli spasiti.

Naime, tog 13. studenog u rano jutro Tatjana Velić pokušavala je upaliti vatru u peći na drva. S njom su u donjem dijelu kuće bila njena tri sina, najstariji Dejan (7), Aleksandar (5) i najmlađi četverogodišnjak. Suprug je rano otišao raditi. Kako nije uspijevala upaliti drva, iz dvorišta je donijela kanistar benzina i uz pomoć benzina zapalila vatru.

No, vatra je zahvatila i benzinske pare u kanisteru koji je također počeo gorjeti, a vrlo brzo plamen je zahvatio i Tatjanu i sinove Dejana i Aleksandra koji su se nalazili blizu nje. Srećom, Tatjana je ostala dovoljno prisebna da je uz krike i dozivanje upomoć djecu, jednog po jednog, nosila van iz kuće.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Začuli smo krike. Istrčala sam van i vidjela Tatjanu kako nosi dječake van dok na njoj gori odjeća i kosa. Taj prizor neću nikada zaboraviti. Dječaci su jadni jaukali od bolova jer su bili jako opečeni - kazala je tada prva susjeda Velićevih.

Cijelo se selo Petrijevci uključilo kasnije u akciju pomoći za nesretnu obitelj Velić čiji je jedino otac radio. Tatjana, Dejan i Aleksandar odmah su prevezeni u bolnicu u Zagreb. Najteže opečen bio je upravo Dejan koji je imao 90 posto opeklina tijela i jedino mu tjeme nije izgorjelo. Aleksandar je imao 30 posto opeklina, najviše na desnoj ruci, licu i prsima. Prognoze za oba dječaka od početka nisu bile dobre. Liječnici su ih svakodnevno morali previjati u punoj anesteziji, a malenom Dejanu su bili ugroženi i unutarnji organi jer kože uopće nije imao.

Uzgojena je umjetna koža koja mu je i presađena, dobivao je sepsu u nekoliko navrata, no napori da se dječaka spasi nisu uspjeli. Njegov mlađi brat tek je nedavno došao iz bolnice. Mama je ostala s bratom Dejanom u Zagrebu. Obitelj Velić uz pomoć mještana Petrijevaca i načelnika općina uspjela je sanirati izgorenu kuću pa ipak imaju krov nad glavom.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović