Obavijesti

News

Komentari 578

Bjegunac Z.M.: Novac sam iznio iz Dinama preko Lovrena i Luke Modrića, kod njih su milijuni!

Bjegunac Z.M.: Novac sam iznio iz Dinama preko Lovrena i Luke Modrića, kod njih su milijuni!

Z.M., pravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora zbog izvlačenja 116 mil. kn iz Dinama, od 13 sati ima presicu u hotelu Mepas u Mostaru. 24sata će s pressice prenijeti ono što je relevantno za cijeli slučaj

VIDEO

Vrhovni sud potvrdio je presudu bivšem čelniku Dinama Z.M. osuđenom na šest i pol godina zatvora zbog izvlačenja 116 milijuna kuna iz Dinama. Njegovom bratu Zoranu Mamiću smanjena je kazna na četiri godine i osam mjeseci, a nakon pravomoćnosti presude, Zoran je podnio ostavku na mjesto trenera i sportskog direktora Dinama.

POGLEDAJTE VIDEO

Z.M. koji je nakon nepravomoćne presude na Županijskom sudu u Osijeku pobjegao u Bosnu i Hercegovinu, sazvao je presicu u 13 sati u hotelu s pet zvjezdica. Bjegunac Z.M. na presicu je doveo nekoliko ljudi koji su se smjestili blizu kamermana. Stoje kao inventar i u nekoliko navrata su pljeskali nakon izjava osuđenog bjegunca.

24sata će s press konferencije osuđenog bjegunca od hrvatskog pravosuđa prenositi ono što je relevantno za cijeli slučaj.

'Dao sam ostavke u Dinamu, nemam više veze s klubom'

- Nalazimo se u mojoj prvoj domovini. Ako dođe do toga da moram u zatvor, kaznu ću služiti ovdje. Nikada nisam bio bjegunac. Bio sam na službenom putu kad se izricala presuda i kad se izrekla presuda, ja sam bio u svojoj domovini - rekao je Mamić. 

Dodao je da je podnio neopozivu ostavku na članstvo u Skupštini Dinama i zatražio da ga se razriješi funkcije savjetnika, tako da nije formalno član niti jednog dijela Dinama. 

- Moguće je da Dinamo za tri mjeseca više neće postojati. Dinamo godišnje troši 55 milijuna eura otprilike, financira se temeljem bankovnih kredita, kao i cijeli svijet i vraća kredite postojećim transferima. Jedna neriješena utakmica, Osijek završava na prvom mjestu, Dinamo u konferencijskoj ligi, nema prihoda od Lige prvaka, nema imidža igrača Dinama, nema prodaje koja je bila do sada i klub ide u stečaj. Ja ću učiniti sve da se to ne dogodi, iako nisam u Dinamu, tada će odgovarati oni koji su to prouzročili - rekao je Mamić. 

'Gdje su milijuni? Kod Lovrena i Luke'

Osuđeni bjegunac i bivši čelnik Dinama poslao je poruku da Dinamo mora postati prvak.

- Novac sam iz Dinama iznio preko Modrića i Lovrena. Jedan od njih, konkretno Modrić, i danas ima nekoliko milijuna eura na tom računu koje je podijelio sa mnom temeljem privatnog ugovora. Modrić je digao taj novac i isplatio članovima moje obitelji. Ako braća Mamić mora vratiti novac, onda novac moraju vratiti i Dejan Lovren i Luka Modrić. Ne likujem, želim im isto što i svojim kćerima, sretan sam što su van toga, ali oni su suučesnici, novac je kod njih, novac je u državnom proračunu. Oni su na sudu rekli 'da, mi smo potpisali ugovore, mi smo podigli novac' - rekao je osuđeni bjegunac.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 578
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"