Obavijesti

News

Konzumova blagdanska kućica: Pridružite se stvaranju čarolije

Konzumova blagdanska kućica: Pridružite se stvaranju čarolije
4

Kupite igračku i pomozite potrebitima: Najveći trgovački lanac pokrenuo je humanitarnu akciju u kojoj prodaje igračke, a sav prihod ide potrebitoj djeci

VIDEO

Humanitarna akcija u Zadru počinje danas, a u Splitu u subotu. Obavezno svratite do Konzumove blagdanske kućice kako bismo zajedno kroz projekt “Volimo blagdane jer volimo jedni druge” proširili čaroliju blagdana.

U Zadru će kućica biti na Branimirovoj obali danas od podne do 20 sati, a prodavat će se igračke po simboličnim cijenama od 10 kuna. Sav prihod ići će za potrebe Dječjeg vrtića Latice iz Zadra.

POGLEDAJTE VIDEO:

''Volimo blagdane jer volimo jedni druge'': Zadrani se udružili i pomažu vrtiću Latica Sherajte i širite božićnu čaroliju! Reporteri: Rozeta Bogeljić i Matej Matičević

Posted by 24sata on Friday, December 2, 2016

- Provodimo edukacijsko rehabilitacijske programe za djecu s teškoćama u razvoju. Za to se brine niz stručnjaka od rehabilitatora, odgojitelja, logopeda, psihologa, fizioterapeuta i medicinskih sestara. Naravno, sve se događa kroz igru kroz jer stručnjaci motiviraju djecu na igranje kroz koje se provode terapijski postupci. Potičemo socijalizaciju djece, emocionalni razvoj, komunikaciju bilo govornu ili potpomognutu sličicama, manualnim znakom ili aplikacijama na tablet uređaju , intelektualni i motorički razvoj. Naši stručnjaci imaju obvezu cjeloživotnog obrazovanja pa  pratimo i potom primjenjujemo nove metode, krećući uvijek od djetetovog potencijala kojeg potom razvijamo. Naš dječji vrtić uz kabinete logopeda, psihologa, rehabilitatora, fizioterapeuta ima pet soba za skupine, a 10 skupina pa radimo u dvije smjene. Dva su programa jer osim djece koja su polaznici 10 posebnih skupina različitih vrsta teškoća, pružamo i stručnu podršku djeci, roditeljima i odgojiteljima u redovnim vrtićima čime sudjelujemo i potičemo proces inkluzije. Cilj nam stvaranje uvjeta za napredovanje svakog djeteta, a da bi se s djetetom uopće krenulo raditi, preduvjet je da se ono u vrtićkom okruženju dobro osjeća - kaže ravnateljica vrtića Vesna Penjalov. 

Kroz vrtić je u 25 godina postojanja prošlo blizu 800 djece, a trenutačno ga pohađa 127 . Vrtić je ove godine preselio u novi prostor iz zgrade koja je sagrađene 1888. godine pa je stalno trebala nove popravke. Sad se nalaze u montažnoj zgradi u Teslinoj ulici s 450 kvadrata površine i čak 1600 četvornih metara dvorište. Dvorište je još uvijek prazno jer manjka dječje igralište, a uz stanu obnovu materijala za igranje, djeci bi korisna bila i videokamera budući da se više metoda rada temelji na kasnijoj analizi materijala. 

- Zato zahvaljujemo na inicijativi Konzuma, a posebno smo sretni jer je naš vrtić za humanitarnu akciju predložili radnici Konzuma. I lani nam je ukazana ta čast, kada su građani Zadra, uz još dvije udruge prepoznali upravo Laticu kao nekog kome žele pomoći. Hvala svima - kazala je ravnateljica Penjalov.

U Splitu će se u Konzumovoj blagdanskoj kućici u subotu provoditi ista akcija na Matejuški, također od podne do 20 sati. Prihod od prodaje igračaka iz Splita ići će Udruzi za sindrom Down-21. Split je četvrti od ukupno deset lokacija koje će tijekom adventa obići Konzumova kućica. Splitski novac će se utrošiti za projekt “Moj prvi korak”, za logopedske i defektološke terapije za djecu do sedam godina.

- Sami se snalazimo i borimo za sredstva jer je roditeljima veliki izdatak financirati logopedske i defektološke terapije. Kroz ovaj projekt djeca imaju osigurano ukupno šest terapija mjesečno, tri logopedske, tri defektološke – kaže nam volonterka i članica udruge, Maja Karaman.

Udruga broji oko 60 članova razne dobi, a u projekt "Moj prvi korak" uključeno je 12 djece. U udruzi se svakodnevno održavaju različite radionice: glazbene, kulinarske, likovne, ovisno o dobi djece, a sami izrađuju i suvenire od čije prodaje također financiraju rad udruge.

Pokretanje videa...

01:40

Blagdanske kućice u Zadru, Splitu i Dubrovniku

U petak dođite u Konzumovu blagdansku kućicu u Zadru na Branimirovoj obali od 12 do 20 sati i kupnjom igračaka pomozite Dječjem vrtiću Latica. U subotu Konzumova kućica je u Splitu, na Matejuški, također od 12 do 20 sati, a skuplja se pomoć za Udrugu za sindrom Down-21.

Na dubrovačkom Stradunu kućica će biti u subotu i nedjelju od 12 do 20 sati, a sva prikupljena pomoć ide Dječjem domu Maslina.     

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina