Obavijesti

News

Komentari 15

Blokirat će promet u Zagrebu zbog prosvjeda Udruge Franak

Blokirat će promet u Zagrebu zbog prosvjeda Udruge Franak
1

PU zagrebačka očekuje da će se u subotu na ulicama u centru Zagreba okupiti više desetaka tisuća ljudi. Zato se uvodi posebna privremena regulacija prometa

VIDEO

Budući da je za subotu najavljen veliki prosvjed u Zagrebu Udruge Franak i njezinih simpatizera, te se očekuje da će na zagrebačkim ulicama biti više desetaka tisuća građana, PU zagrebačka je priopćila da će sna snazi biti posebna regulacija prometa.

Priopćenje zagrebačke policije prenosimo u cijelosti:

Povodom najavljenog prosvjeda udruge Franak u subotu, 25. travnja 2015. godine bit će uspostavljena privremena regulacija prometa kojom je predviđena: 

Zabrana zaustavljanja i parkiranja za sva vozila   

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zabrana zaustavljanja i parkiranja za sve vozila bit će u Reljkovićevoj ulici (istočna strana), Talovčevoj ulici (sjeverna strana), Trgu dr. Franje Tuđmana (parkiralište kod općine), Draškovićeva (sredina kolnika od Đorđićeve do Trga hrvatskih velikana), Račkoga (sredina kolnika od Đorđićeve do Trga hrvatskih velikana), Martićeva (obostrano od Smičiklasove do Trga hrvatskih velikana) i u Ćirilometodskoj ulici od petka, 24. travnja 2015. godine od 20 sati do subote, 25. travnja 2015. godine do 19 sati.       

Zabrana prometa za sva vozila        

Za vrijeme dolazaka prosvjednika autobusima u subotu, 25. travnja 2015. godine od 10 do 13 sati povremeno će se zaustavljati promet u ulicama oko Trga dr. Franje Tuđmana i Trga Francuske Republike.

Za vrijeme prolaska kolone prosvjednika u subotu, 25. travnja 2015. godine od 12 do 17 sati povremeno će se zaustavljati promet na relaciji Trg Franje Tuđmana – Ilica – Trg bana Josipa Jelačića – Jurišićeva – Trg hrvatskih velikana.

Za vrijeme prolaska kolone prosvjednika u subotu, 25. travnja 2015. godine od 12 do 17 sati povremeno će se zaustavljati promet na relaciji Trg bana Josipa Jelačića – Radićeva – Zakmardijeve stube – Dverce - Ćirilometodska – Trg Svetog Marka.

Alternativni pravci

Alternativni pravci na kojima neće biti ograničenja u prometu u pravcu jug-sjever su:

- Bauerova – Petrova – Voćarska - Grškovićeva

- Đorđićeva – Smičiklasova – Vlaška - Ribnjak,

- Pantovčak – Hercegovačka – Vinogrdaska – Podolje – Ilica

- Vodovodna - Mandaličina

- Selska cesta – Sveti duh

 Alternativni pravci na kojima neće biti ograničenja u prometu u pravcu istok-zapad su:

- Slavonska avenija – Zagrebačka avenija – Ljubljanska avenija

- Ulica Grada Vukovara – Krapinska – Selska – Ilica

- Jukićeva – Kršnjavoga – „zeleni val“ – Trg žrtava fašizma 

Molimo građane za razumijevanje te apeliramo na poštivanje uputa policijskih službenika, priopćila je policija.

Točno u podne kreću prema Trgu

Podsjetimo, u subotu oko 10 sati prosvjednici će se početi okupljati na Trgu dr. Franje Tuđmana, odakle u 12 sati kreću Ulicom Republike Austrije do Trga bana Jelačića. U 13 sati dijele se na tri grupe: jedna će preko Radićeve ulice i Zakmardijevih stuba Ćirilometodskom doći na Markov trg ispred zgrade Vlade, druga ostaje na Trgu bana Jelačića, a treća Jurišićevom kreće do zgrade HNB-a. Organizatori očekuju se da će prosvjed trajati između četiri i šest sati. Ispričali su se građanima zbog blokade prometa. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina