Obavijesti

News

Komentari 388

'Bolja od Josipovića': Građani Predsjednici dali čvrstu trojku

'Bolja od Josipovića': Građani Predsjednici dali čvrstu trojku
5

Na dvogodišnjicu mandata predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović, Dnevnik Nove TV objavio je razmišljanja građana o njezinim najboljim i najlošijim potezima...

VIDEO

Na dvogodišnjicu mandata predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović, Dnevnik Nove TV objavio je razmišljanja građana o njezinim najboljim i najlošijim potezima tijekom dvije godine provedene u Uredu predsjednice, ali i suradnji s tri premijera.

Predsjednici čvrsta trojka

Nakon dvije godine Predsjednica je ocijenjena školskom ocjenom 3,3 dok je još prije godinu dana imala ocjenu 3,4. Neznatan je to pad. Bolje ocjene dobiva kod HDZ-ovih birača i to 4,2, a od oporbenih dobiva 2,5.

60 posto birača odobrava poteze Predsjednice, a njih 34 posto ne odobrava, dok ne zna njih 6 posto. Gotovo identične brojke imala je i prije godinu dana. HDZ-ovci gotovo jednoglasno odobravaju njezine poteze ili 93 posto njih, dok 64 posto SDP-ovca ne odobrava Predsjedničine odluke i poteze.

Bolja od Josipovića

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović bolje obavlja posao nego njezini prethodnik Ivo Josipović, misli to 49 posto ispitanika. Da to radi podjednako kao on, misli njih 24 posto, a da je lošija od bivšeg predsjednika, smatra njih 25 posto. Ne zna njih 2 posto. 

Školskom ocjenom, suradnja Predsjednice i Vlade ima ocjenu 3,6. Suradnja sa Zoranom Milanovićem nakon 2 godine još je potonula i sada je 2,1, a prije godinu dana ocjena je bila 2,3. 

I na kraju, kratko je s njim surađivala, ali ocjena rada s premijerom Oreškovićem je 3,1 dok je prije godinu dana bila 3,5. 

Odnos s Plenkovićem

Predsjednica će davati potporu Vladi, smatra to 61 posto građana. Da će biti neutralna, misli njih 20 posto, a da će biti kritična, smatra samo 12 posto, dok ne zna njih 7 posto.

Istraživanje je provedeno od 6. do 8. veljače 2017. godine na stratificiranom slučajnom uzorku od 600 punoljetnih građana Republike Hrvatske. Pogreška mjerenja je +/-4%. Uzorak je stratificiran prema regiji i veličini naselja, a odstupanja strukture uzorka od strukture populacije prema spolu, dobi i stupnju obrazovanja korigirana su postupkom otežavanja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 388
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca