Obavijesti

News

Komentari 77

Borosane su opet IN: Borovo ih želi vratiti u hotele na Jadranu

Borosane su opet IN: Borovo ih želi vratiti u hotele na Jadranu
2

U planu je, između ostalog, na velika vrata ponovno uvesti redizajnirane borosane koje bi ponovno mogle postati najpoželjnija obuća hotelijerskih i ugostiteljskih djelatnika

VIDEO

Rad je odmor cijelog dana u obući borosana! Reklamni je to slogan koji je krajem 60-ih godina oborio radnice diljem Jugoslavije.

Danas, više od 50 godina kasnije, vukovarska tvrtka Borovo borosanama želi vratiti staru slavu. Svojih 85 godina postojanja namjeravaju obilježiti brojnim novim projektima koji bi konačno mogli izvući Borovo iz višegodišnje krize. U planu je, između ostalog, na velika vrata ponovno uvesti redizajnirane borosane koje bi ponovno mogle postati najpoželjnija obuća hotelijerskih i ugostiteljskih djelatnika.

Voditelj projekata u Borovu Damir Rupčić otkriva kako su višemjesečni pregovori s tvrtkama iz turističkog portfelja duž Jadranka već urodili plodom.

- Imamo već nekoliko ugovora s većim ili manjim hotelijerima kojima smo isporučili određene količine borosana, ali i druge robe. Trenutačno najveći ugovor imamo s IstraTuristom - kaže Rupčić dodajući da planiraju plasirati i startasice, espadrile te drugu gumenu obuću.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Dizajn možemo prilagoditi željama kupaca tako da one, primjerice, budu u bojama njihove tvrtke, kampa, hotela ili slično. Nešto slično odradili smo s Uvalom Poljana u Malom Lošinju gdje su uzeli cijelu našu kolekciju, brendirali je i sad su njihovi djelatnici praktično naši manekeni jer stranim turistima pokazuju ono što i sami mogu kupiti u našim prodavaonicama - dodaje Rupčić.

I turiste zanima Borovo obuća

Tu je i novi slogan: “Hrvatski proizvod za hrvatski turizam!”.

Borovo je obnovilo svoje trgovine na Jadranu nakon što su primijetili da su strani turisti zainteresirani za njihove brendove - startasice, espadrile i balerinke. Riječ je o obući koja je izrađena ručno, od prirodnih materijala, a može se i reciklirati. Startasice su prepoznali i

poznati svjetski kreatori, dok su Talijani prekopirali borosanu i plasirali je na svoje modne piste.

- Već dugo imamo ideju borosanu učiniti atraktivnijom, ali da i dalje ostane obuća koja je najudobnija za nošenje onima koji moraju stajati cijele dane. Upravo stoga u pregovorima smo s našim nacionalnim parkovima da im izradimo borosane s prepoznatljivim etno motivima, s florom i faunom koja se veže za svaki park - kaže Rupčić, a o udobnosti borosane svjedoči Đurđa Grozaj iz Udruge Kamensko.

- Na poslu sam puno stajala, a radila sam 38 godina. Sigurno 30 godina od toga nosila sam borosane. Voljela sam ih i puno sam ih nosila. Nikad me noge nisu boljele. Za vikend bih borosane oprala i u ponedjeljak su bile kao nove. Puno mi je značilo da imam kvalitetnu obuću. Borosane su mi sačuvale noge. Da nije bilo njih, danas bih možda sa štapom hodala - kaže Đurđa.

Borosane bi, osim Hrvaticama, noge mogle sačuvati i radnicama diljem Europe.

- Borovo nije bazirano samo na Jadran i ljeto, nego i na kontinent i jesen - kaže nam Rupčić najavljujući još veće brendiranje Borova.

'Na poslu su mi sačuvale noge'

Đurđa Grozaj iz Udruge Kamensko borosane je na poslu nosila 30-ak godina.

- Puno mi je značilo da imam kvalitetnu obuću. Borosane su mi sačuvale noge. Da nije bilo njih, danas bih možda sa štapom hodala - ističe gospođa Đurđa.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 77
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)