Obavijesti

News

Komentari 197

Brkić potvrdio: Izbori u HDZ-u 17. 7., jedan član jedan glas

Brkić potvrdio: Izbori u HDZ-u 17. 7., jedan član jedan glas
9

Izbori će se provesti 17. srpnja, prvi krug, a eventualni drugi krug bit će za tjedan dana. Birat će se samo predsjednik stranke, izjavio je nakon sastanka Predsjedništva HDZ-a Milijan Brkić

VIDEO

Zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić dao je izjavu nakon sastanka Predsjedništva i Nacionalnog vijeća stranke.

- Što se tiče pokretanja unutarstranačkih izbora, donijeta je odluka da će se izbori provesti po načelu jedan član - jedan glas. Izbori će se provesti 17. srpnja, prvi krug, a eventualni drugi krug bit će za tjedan dana. Birat će se samo predsjednik stranke i ja sam uvjeren da ćemo u tom procesu iznjedriti najkvalitetnijeg kandidata ili kandidatkinju, koji će biti mandatar ili mandatarka za sastavljanje nove hrvatske vlade i spriječiti povratak SDP-a i one tiranije i one četiri godine najnesposobnije hrvatske vlade - rekao je Brkić. 

Kazao je kako nije bilo riječi o kandidatima, ali dodao da od danas kreće kandidacijski postupak.

- Jedan član može potpisati svima, a svaki kandidat treba 5000 potpisa - dodao je. Upitan je je li se netko već izjasnio o kandidaturi. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Nitko ne može najaviti kandidaturu dok ne prikupi potpise, s tim potpisima dolazi do središnjeg izbornog povjerenstva, koje provjerava jesu li kandidature pravovaljane - objasnio je.

Ipak, neki su javno istaknuli želju da se kandidiraju. 

- Puno je njih reklo. Ambicija je dobra stvar u životu. Uvjeren sam da će se kandidati, odnosno kandidatkinje sučeljavati programom, vizijom, kako bi HDZ na jesen ponovno preuzeo odgovornost za upravljanje hrvatskom državom - rekao je.

Brkić o kandidaturi: Vrijeme će dati odgovor

Na pitanje hoće li on istaknuti kandidaturu, odgovorio je: 

- Vrijeme će dati svoj odgovor.

Ipak, pretpostavlja se da se on neće kandidirati s obzirom da je istaknuo kako će se birati samo predsjednika, a ne i zamjenika. S obzirom da je on zamjenik, pretpostavlja se da će na toj poziciji i ostati. Upitan je kakvog bi on kandidata želio. Isprva se našalio i kazao: "Netko tko ima malo više kose od mene.", a onda nastavio:

- Predsjednik ili predsjednica je osoba koja će uživati povjerenje članstva, onda i šireg spektra građana RH i svih onih koji su neodlučni i razočarani - kazao je i naglasio: 

- Idemo razgovarati o konkretnim programima - rekao je.

Istaknuo je kako će se kandidati sučeliti s najnegativnijom osobom na hrvatskoj političkoj sceni - Zoranom Milanovićem. Osvrnuo se i na mogućnost da će biti više od nekoliko kandidata za predsjednika HDZ-a.

- Hvala Bogu u demokraciji ne moramo svi isto misliti, pa je poželjno što više kandidata - rekao je Brkić. Upitan je tko bi njemu pasao kao zamjeniku. 

- Tko bi meni pasao i tko ne, to je stvar ukusa i dojma, o tome nema priče - rekao je. 

Osvrnuo se i na koalicijske partnere za parlamentarne izbore. 

- Mi smo u ovoj kompoziciji koalicijskoj bili relativni pobjednici. Kvalitetno surađujemo s našim koalicijskim partnerima. Neki su najavili odlaske ili dolaske, mi nastavljamo s razgovorima i svima pružamo ruku, a tko će točno biti, dozvolite da to ispregovaramo - rekao je. 

Ni Maletić ne odbacuje mogućnost kandidature

Dok je davao izjavu pored njega je stajala HDZ-ova europarlamentarka Ivana Maletić, koja je također odgovorila na pitanje hoće li se ona kandidirati. 

- Potpuno isti odgovor dajem, vrijeme će pokazati - rekla je, a zatim je upitana odbacuje li tu mogućnost. 

- Ništa ne odbacujem - rekla je.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 197
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.