Obavijesti

News

Komentari 56

Brutalna ubojstva i pokolji: Ovi zločini su zgrozili Hrvatsku...

Brutalna ubojstva i pokolji: Ovi zločini su zgrozili Hrvatsku...
1

Ubojice, silovatelji, sadisti izvirali su iz mirnih i običnih ljudi kojih se nitko nije bojao. A onda su učinili takve zločine od kojih se i dan danas svima ledi krv u žilama.

VIDEO

U zadnjih desetak godina Hrvatska je svjedočila monstruoznim ubojstvima za koja još uvijek ne možemo vjerovati da su se
dogodila u našoj zemlji. Donosimo vam pet najstrašnijih zločina počinjenih u Hrvatskoj

Pobio cijelu svoju obitelj

Damir Voškion krvavog listopada 2007. u pulskom naselju Vidikovac hladnokrvno je ubio svog oca, brata, bratovu ženu te dvoje svojih nećaka, sedmogodišnju Karlu i dvomjesečnog Maura. Ubio je sve ukućane koji su se tog dana našli u obiteljskoj kući u Rohenbergovoj 33. Tijela ubijenih pronašli su susjedi.Na trijemu kuće naišli na beživotno tijelo Damirova oca Renata Voškiona(70). Supruga Damirova brata Deana, 36-godišnja Renata, sjedila je na stolcu propucane glave i u lokvi krvi. Pokraj nje ležaoje dvomjesečni nećak Mauro star u bijeloj dekici natopljenoj krvlju. Iza kauča, pokraj stola na kojem je pisala domaću zadaću, mrtva je bila Damirova nećakinja Karla. Brata Deana ubio je dok je ulazio u stan.

damir voškion


Nakon što je pobio pet članova obitelji, sjeo je u automobil i odvezao se do policijske postaje. Pištolj je ostavio u autu te
otišao do portira. Hladno mu je rekao kako je poubijao cijelu obitelj.
Sud ga osudio na prisilno liječenje u psihijatrijskoj ustanovi koje može trajati maksimalno 40 godina.

Krvavi pohod Srđana Mlađana

Trostruki ubojica Srđan Mlađan na slobodu će izaći 2025. godine. Znači, za devet godina, kad mu budu 44 godine jedan od pobrutalnosti najpoznatijih zločinaca u Hrvatskoj slobodno će se šetati.
- Odlučio sam na tom mjestu i tog dana nekoga ubiti. Da nije naišla ona, naišao bi netko drugi - tako je Srđan Mlađan objašnjavao zašto je u siječnju 1998.godine pucao u Elizabetu Šubić (16), djevojku koja je na stubištu škole u Petrinjičekala svog dečka. Nije ju uopće poznavao. Ispalio je u nju dva hica - jedan u vrat a drugi u glavu. Njegova slučajna žrtvabio je i umirovljenik Petar Jančić (61) iz Siska koji se jednostavno našao na krivom mjestu u krivo vrijeme. Dočekao ga je pred ulazom u garažu gdje je u njega iz očeve puške ispalio tri hica.

Srđan Mlađan


Uhićen je dva mjeseca nakon drugog ubojstva, nekoliko dana nakon što je naoružan opljačkao Sisačku banku. Završio je u
maloljetničkom zatvoru u Požegi, a jedan od slobodnih vikenda koje je dobio iskoristio je tako što je zatočio majku s dvoje djece i ubio policajca Milenka Vrankovića Kinga. To je učinio 2002. godine s nepunih 21 godinu. Da je to ubojstvo počinio samo 66 dana kasnije, kazna bi mogla biti četrdeset godina.

Sjekirom raskomadao stanodavca

David Petrović je prije tri godine pijan i drogiran sjekirom  u Bukovlju kod Slavonskog Broda raskomadao svojeg stanodavca Stanislava Turžanskog (58). Petrović je priznao zločin i u detalje opisao kako se planirao riješiti tijela Stanislava Turžanskog. U kući je čak šest dana skrivao odsječene udove, a ostale dijelove tijela je pobacao na dvije lokacije u brodskoj okolici.  Posvađali su se zbog stanarine.

David Petrović

Osuđen je na 18 godina zatvora. Maksimalna kazna od 20 godina zatvora ipak nije izrečena jer su mu kao olakotne okolnosti uzete prethodna neosuđivanost i priznanje s detaljnim opisom lokacija na koje je pobacao dijelove tijela.

Odvijačem je zatukao 23 puta

Luka Pezelj je u siječnju 2008. godine studenticu iz Vedrina kraj Trilja nakon što ju je pokupio na postu u Trilju gdje je stopirala htio silovati. Ona mu se opirala pa ju je izudarao metalnim odvijačem. Tijelo su pronašli tri dana nakon ubojstva u Smajlićima u Docu Donjem kod Omiša. Kristina je u Pezeljov automobil ušla vjerojatno zato što ga je poznavala iz viđenja, međutim postao joj je sumnjiv kada je rekao da prvo moraju otići do njegove kuće da uzme još novca, a onda je djevojci na lokalnoj cesti počeo dirati koljeno.

M. Čikotić

Iako ga je zamolila da zaustavi auto, još odlučnije je nasrnuo na nju, a onda je odvezao na mjesto gdje je htio ostvariti svoj perverzni naum. Međutim, djevojka se snažno opirala što je Pezelja razljutilo pa ju je počeo udarati odvijačem i to 23 puta. Četvrti dan od brutalnog ubojstva, Pezelj, koji je inače živio u susjednom selu, se predao policiji. Za svoj monstruozni zločin dobio je 31 godinu zatvora.

Tragična smrt Anđele Bešlić

Te 2002. godine Ivan Bulj bio je ugledan u društvu i direktor Radio Sinja. Anđela Bešlić iz Suhača kraj Sinja bila je 17- godišnja djevojka. On se 3. siječnja 2002. pješice vraćala sa koncerta Prljavoh kazališta a Bulj ju je čekao na dionici državne ceste D-1 blizu njezine kuće. U automobil ju je nasilno uvukao, izudarao po glavi i tijelu, a onda je bacio na skrovito mjesto i prekrio granama.  

Ivan Bulj

Anđelin nestanak razjašnjen je tek nakon 35 dana kada je u kasnim večernjim satima samo 600-700 metara od njezine kuće jedan mještanin u šetnji sa svojim psom u jednoj provaliji pronašao njezino raspadnuto tijelo.
Glavni motiv zločina vjerojatno je bilo silovanje, iako je na sudu oslobođen tih optužbi s obzirom na to da je Anđelino tijelo već bilo raspadnuto kada su ga našli.  Iako je prvotno za ubojstvo osuđen na 27 godina zatvora, odlukom Vrhovnog suda kazna mu je smanjena za pet godina, a na slobodu bi trebao izaći 2024. godine.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 56
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a