Obavijesti

News

Komentari 24

Zbog orkanske bure trajekt čekao puna dva sata da uplovi

Zbog orkanske bure trajekt čekao puna dva sata da uplovi
5

Na Jadranu puše jaka bura s olujnim, ponegdje i orkanskim udarima. Usporen je promet na dionicama A1, a u prekidu su brojne trajektne i katamaranske linije

VIDEO

Najjača bura ikad izmjerena u Splitu poharala je grad pod Marjanom. Na Marjanu je u ponedjeljak ujutro izmjerena jačina vjetra od čak 155 kilometara na sat!

Prekinute su sve katamaranske i većina trajektnih linija, najveću dramu proživjeli su putnici trajekta "Korčula" koji je iz Lastova preko Vela Luke plovio u Split. Sama plovidba bila je relativno ugodna, ali trajekt zbog orkanskih udara bure nikako nije uspio pristati u splitsku luku. Trajekt je oko splitske luke kružio skoro puna dva sata nakon čega je ipak nekako uspio pristati. 

- U prekidu su jutros bile sve linije prema Šolti i Braču, dok je trajekt za Stari Grad na Hvaru isplovio. Ne radi se o velikim valovima, nego isključivo o konfiguracijama pojedinih luka zbog čega trajekti po ovako jakom vjetru ne mogu pristati, rekao nam je Ante Mrvica, Jadrolinijin koordinator.

U prekidu su trajektne linije Split-Supetar, Split-Rogač, Sumartin-Makarska, Dubrovnik-Lopud -Suđurađ, katamaranske linije Jelsa-Bol-Split, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Korčula-Hvar-Split i Vis-Split, te brodska linija 606 Trogir-Seget -Drvenik V.- Drvenik M.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Inače, jaka bura u Splitu je počela u nedjelju predvečer, a u noći se pretvorila u orkansku. Splitski vatrogasci imali su u ponedjeljak ujutro nekoliko desetaka intervencija. Po gradu su letjeli crijepovi s kuća, otrgnuti oluci, nepričvršćeni predmeti s balkona nebodera...

Bura je iščupala i nekoliko stabala...

Bura otežava i cestovni promet

Zbog jakog vjetra most dr. Franje Tuđmana u Dubrovniku zatvoren je za sav promet, a Paški most otvoren je samo za osobne automobile. 

Jak vjetar također povremeno usporava promet na dionicama autoceste A1: tunel Sveti Rok- vijadukt Božići, Skradin-Bisko, Šestanovac-Vrgorac i Ploče-Karamatići.

Popravak traje: Struju će do kraja dana imati sva  kućanstva

Radnici HEP-a konačno su u ponedjeljak ujutro, kad se smirila bura u podvelebitskom dijelu Ličko-senjske županije, uspjeli prići lokacijama kvarova. Do kraja dana se očekuje da će svi imati električnu energiju

Struju su danas dobili grad Senj i 400 kućanstava, te područje Karlobaga - naselja Vidovac i Lukovo Šugarje. Također u Gorskom kotaru sanirani su svi kvarovi te sva kućanstva imaju urednu opskrbu električnom energijom. 

Na području Karlovačke županije trenutno je bez struje oko 100 kućanstava i to na području Vojnića i Slunja. Sanacija kvarova na trafostanicama je u tijeku te se očekuje normalizacija opskrbe do kraja dana.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje