Obavijesti

News

Komentari 4

Burni vikend na moru: Dežurne su službe spašavale turiste

Burni vikend na moru: Dežurne su službe spašavale turiste
1

Iz Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru saznajemo da su tijekom nedjelje koordirane brojne spasilačke akcije na splitskom, šibenskom, zadarskom i riječkom području

VIDEO

Splitsko područje: Spašavanje brodice i ronioca kojem je pozlilo

U Lučku kapetaniju Split očevici su proslijedili obavijest o onečišćenju mora u Povlju na otoku Braču nakon čega je poduzet inspekcijski nadzor na dojavljenom mjestu.

Iz MRCC Rijeka (Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru) saznajemo o dojavi posade broda naziva „Partly Cloudy“ koji su tijekom plovidbe u smjeru viške luke prevozili grupu ronilaca, među kojima je jednome pozlilo prilikom izrona, stoga im je iz Središnjice naloženo odmah po pristajanju roniocu omogućiti pregled mjesnoga liječnika.

Središnjica je zaprimila i poziv voditelja gumene brodice, hrvatske zastave bez posade, koji je prijavio kvar vanbrodskoga pogonskog stroja ispred uvale Stiniva, na otoku Visu, o čemu je obavještena Lučka kapetanija Split i NPCPP Zadar čije se plovilo nalazilo u obližnjoj uvali Rukavac te je odmah isplovilo i pružilo tegalj havariranome gumenjaku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Šibensko područje: Njemačka jedrilica udarila u obalu

U Šibeniku se dogodila havarija njemačke jedrilice naziva „Caprich“ dužine 8 metara, njemačke zastave sa dva člana posade: skippera M.W. i jedne članice posade N.B. Nedugo nakon pokretanja akcije, djelatnici murterinske Ispostave uočili su njemačku jedrilicu koja je zbog jačine vjetra udarila u stjenovitu obalu pri čemu je nastalo oštećenje pramčanoga dijela.

Riječko područje: Tragali za turistima s pedaline

Poziv u pomoć poslala su i dva člana posade trimarana, dužine 3,5 metra, hrvatske zastave, koji se nasukao u uvali Artatore, Mali Lošinj. Oba člana posade su neozlijeđeni napustili trimaran te isplivali na obalu nakon čega su samotalno organizirali odsukavanje plovila koje nije prouzročilo onečišćenje mora.

Petero turista plovilo je na iznajmljenoj pedalini iz smjera mjesnog auto kampa u Povljani, kada su iz neutvrđenog razloga, svi završili u moru. Lokalne službe su pokrenule potragu za nestalom pedalinom te poduzeli očevidne radnje nad vlasnikom pedaline kao i spašenom posadom s ciljem utvrđivanja uzroka ove pomorske nezgode, koja je srećom završila bez žrtava.

Slovačka turistkinja se ozlijezila u uvali Krivice, Mali Lošinj. Slovakinju su preuzeli djelatnici Hitne medicinske pomoći Mali Lošinj gdje su ustanovili da je zadobila ozlijede kralježnice uslijed udara privatnoga glisera kojim je plovila kao putnica.

Zadarsko područje: Turistički brod s 70 putnika ostao bez pogona

Turistički brod „Plima“ uputio je poziv u pomoć kad je ostao bez pogona na poziciji između otoka Molat i Vira, sa ukrcanih 70 putnika. Budući da je u vrijeme dojave na području havarije puhao jaki vjetar uz visoke valove, Središnjica je obavijestila djelatnike Lučke kapetanije Zadar koji su stavili dvije spasilačke brodice u pripravnost. Nedugo nakon, posada je sama uklonila kvar i nastavila plovidbu prema otoku Viru

Djelatnici Lučke kapetanije Zadar dobili su i dojavili o spašavanju surfera, V.B. (rođeogn 1996. godine), hrvatskog državljanina, koji je ostao plutati u moru ispred punta Skale.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'
VELIKA POTRAGA U SRBIJI

Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'

Na istoku Srbije od utorka poslijepodne traje potraga za Dankom Ilić (2). Traže je stotine volontera i policajaca, teren pretražuju i rudari. Pomoć nudi i naš HGSS