Obavijesti

News

Komentari 106

Ćaća u depri: Sanader je ljutit, sam je u ćeliji i šeta s Dolačkim

Ćaća u depri: Sanader je ljutit, sam je u ćeliji i šeta s Dolačkim
4

Bivši premijer i bivši policijski inspektor osuđeni su za isto kazneno djelo, a dobili su i jednaku kaznu - šest godina. Viđeni su kako satima šeću u krug po zatvorskom dvorištu

VIDEO

Ivo Sanader zatvorskim dvorištem šeta sa Željkom Dolačkim i njegovim cimerom iz ćelije, nekadašnjim čuvarom u Remetincu Šimunom G.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:06

Zbog sigurnosnih razloga, kako ih netko ne bi napao ili vrijeđao, njih trojica nalaze se na posebnom odjelu. Sanader je, nakon što je u noći na petak imao cimera, sam u ćeliji. Pri dolasku u Remetinec vidjelo se, neslužbeno doznajemo, da je ogorčen i ljut pravomoćnom presudom Vrhovnog suda kojom je osuđen na šest godina zatvora i povrat 17,45 mil. kuna.

Ivo Sanader snimljen u austrijskom pritvoru 2010. godine 

No kako je više godina proveo u istražnom zatvoru, poznati su mu procedura, kućni red i pravila, pa će se na zatvorski režim brzo prilagoditi. Pregledala ga je zatvorska liječnica, a trebao bi i na specijalistički pregled u bolnicu izvan zatvora.

Bivši šef Službe organiziranoga kriminaliteta PU zagrebačke, Željko Dolački, podsjećamo, u zatvor se javio 7. veljače, dva dana nakon što je na sudu nepravomoćno osuđen na šest godina zatvora zbog krađe novca i zlata iz sefa iz središta zagrebačke krim policije.

Zagreb: Nastavljeno suđenje Željku Dolačkom optuženom za krađu zlata i novca iz policijske postaje

Nestali milijuni i zlato nisu pronađeni, no Dolački će, nakon pravomoćnosti presude, morati vratiti i 3,3 milijuna kuna. Sanader i on osuđeni su za isto kazneno djelo i dobili su jednaku kaznu - šest godina zatvora. Sanader pravomoćno a Dolački nepravomoćno.

Pravosudni policajac Šimun G., neslužbeno doznajemo, godinama je radio u Remetincu. Uzeo je neplaćeno, no u ožujku su ga uhitili s još 13 ljudi u policijskoj akciji Zeko te je završio u pritvoru kao drugoosumnjičeni u skupini poreznih prevaranata koji su od siječnja 2018. na tzv. prevarama “nestajućeg trgovca” utajili 7,2 milijuna kuna PDV-a.Sanadera bi u ponedjeljak iz zatvora trebali odvesti na Županijski sud u Zagrebu, gdje mu traje suđenje u predmetu Ina-MOL. Terete ga da je od drugooptuženog čelnika MOL-a Zsolta Hernadija, kojem sude u odsutnosti, primio 10 milijuna eura, a zauzvrat MOL-u prepustio upravljačka prava u Ini. Bivši premijer susrest će se oči u oči s nekadašnjim prijateljem Robertom Ježićem. Ježić je svjedočio i 4. veljače, no stranke u postupku nisu ga stigle ispitati. Kako je morao ići na operaciju vrata, a odvjetnici su rekli da im trebaju dva dana da ga ispitaju, sud je odlučio da će Ježić odgovarati na pitanja u ponedjeljak i četvrtak. Osim Sanadera i njegovih odvjetnika, ispitivat će ga britanski odvjetnik William Boyce, koji zastupa Zsolta Hernadija. Ježić i Sanader poznaju se 19 godina. Ježić je na sudu ponovio da je na račun njegove švicarske tvrtke sjelo pet milijuna eura mita za Sanadera, koje je, tvrdi, potrošio.

- Kad sam obećao da ću vratiti novac RH, bio sam brzoplet. Nisam vodio računa o proceduri i pravilima. Novac u ovom trenutku nemam na računu tvrtke Dioki holding. No firma je živuća i on je evidentiran unutar poslovnih knjiga kao obaveza prema RH - rekao je svjedok. Ježić i Sanader optuženi su u slučaju HEP-Dioki, u kojem su nepravomoćno oslobođeni.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 106
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"