Obavijesti

News

Komentari 125

Čavli na biciklističkoj stazi na Sljemenu: 'Pokušaj ubojstva!'

Čavli na biciklističkoj stazi na Sljemenu: 'Pokušaj ubojstva!'
1

Upozoravamo sve bicikliste kako je netko iz nama potpuno nepoznatih i nerazumljivih pobuda na enduro stazu u Parku prirode Medvednica​ postavio čavle, navodi Giant Hrvatska

VIDEO

Na biciklističku enduro stazu u Parku prirode Medvednica​ nepoznate su osobe postavile čavle, upozorila je tvrtka Giant Hrvatska na svom Facebook profilu te izazvala negodovanje i zgražanje kod velikog broja građana. 

Objavljene su i fotografije na kojima je jasno vidljivo da su čavli kamuflirani, odnosno pokriveni lišćem i zemljom, kako ne bi bili vidljivi i kako bi izazvali što veću štetu. 

Uživo sa Sljemena: Na biciklističkoj Enduro stazi zabijeni čavli!

Posted by 24sata on Sunday, September 25, 2016

- Upozoravamo sve bicikliste kako je netko iz nama potpuno nepoznatih i nerazumljivih pobuda na enduro stazu u Parku prirode Medvednica​ postavio čavle.Dotičnu osobu molimo da to više ne čini jer to nije način za komunikaciju. Ukoliko nekome nešto smeta, neka se za to obrati mjerodavnim institucijama, a ne da provodi svoju volju i pri tome dovodi druge u opasnost! - stoji u objavi na Facebook profilu Giant Hrvatska.

Također, prenijeli su i poruku koji su primili od autora fotografija Nicolaasa Vergunsta. 

On je rekao da je čavle pronašao prema kraju staze iznad Kraljevec/Pustodola te smatra da su čavli tamo postavljeni nedavno. Kazao je da je on makunuo 7-8 čavala, ali je uvjeren kako ih ima još na stazi. Osim što su namjerno prekriveni lišćem i grančicama napominje da su strateški postavljeni između prepreka (kamenja, korijenja...) na jedinim mogućim linijama kretanja za bicikliste. 

Objava je podijeljena više od 1100 puta i sakupila je više stotinu komentara zgroženih biciklista koji smatraju da je riječ o bolesnom umu i da hitno treba zvati policiju.

- Dakle, ak se neko nekom zamjerio...ovako se ne rješavaju nesporazumi!!! Jel ovo ne buši samo gume..već ako neko padne na to može mu zbušiti glavu!! Sramota ko god da je imao prste u tome...nek bude hrabar na drugi način..ovaj čin je kukavički i jadan...i baš me zanima Jel bi volio da mu tako djete padne na takav čavao...nevjerojatno !!!! - stoji u jednom komentaru.

Drugi korisnik, pak, smatra da bi se ovo moglo okvalificirati i kao ubojstvo s predumišljajem, ako se dogodi nekome nešto prilikom spuštanja.

- Koliko poremećen i ojađen mora biti čovjek (?) da odluči ovako nešto napraviti ?? Pa moje dijete se spušta po toj stazi!!!! - stoji u kometaru.

Nešto kasnije, Nicolaas je objavio još jedan post u kojem napominje da je našao još dosta čavala na donjem dijelu enduro staze skrivenih ispod lišća. Upozorava sve bicikliste da se paze.

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 125
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk