Obavijesti

News

Komentari 4

Čelnici na skupu u Francuskoj: Pripremaju se za veliki summit

Čelnici na skupu u Francuskoj: Pripremaju se za veliki summit

Petnaestak europskih socijaldemokratskih čelnika okupilo se danas blizu Pariza na poziv francuskog predsjednika Hollandea kako bi razgovarali o pripremi summita 27-orice u Bratislavi

VIDEO

Europski socijaldemokratski čelnici okupili su se u četvrtak blizu Pariza na poziv francuskog predsjednika Francois Hollandea kako bi razgovarali o pripremi summita 27-orice koji će se održati 16. rujna u Bratislavi. 

Njemački vicekancelar Sigmar Gabriel, austrijski kancelar Christian Kern, premijeri Grčke Aleksis Cipras i Portugala Antonio Costa i predsjednik Europskog parlamenta Martin Schulz namjeravaju na sastanku dogovoriti usklađene europske ambicije, kaže se u priopćenju ureda francuskog predsjednika.

Na skup je bio pozvan i šef talijanske vlade Matteo Renzi koji je morao odustati od dolaska zbog katastrofalnog potresa u Italiji.

Renzi je ovaj tjedan na mini-summitu u Italiji okupio francuskog šefa države i njemačku kancelarku Angelu Merkel a svo troje su pozvali na oživljavanje europskog projetka nakon Brexita.

Kada se radi o ekonomskim pitanjima, europski socijaldemokrati tradicionalno su bliži mjerama ekonomskog oporavka putem privatnih i javnih ulaganja nego strogoj politici štednje.

Na dnevnom redu tog skupa koji se organizira u dvorcu Celle-Saint-Cloud nalaze se također, po Elizejskoj palači, vanjska i unutarnja sigurnost EU-a i širenje programa Erasmus u cilju veće mobilnosti  mladih Europljana.

Intenzivne diplomatske konzultacije pred summit u Bratislavi nastavljaju se susretom 31. kolovoza između Hollandea i predsjednika Europskog vijeća Donalda Tuska, a potom sastankom južnih europskih zemalja 9. rujna u Ateni, na inicijativu premijera Ciprasa. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...