Obavijesti

News

Komentari 26

Centar 112 zatrpan pozivima, poplavljena šibenska knjižnica

Centar 112 zatrpan pozivima, poplavljena šibenska knjižnica
38

Više od 550 poziva primio je tijekom noći županijski Centar 112 zbog obilnih kiša koje su prouzročile poplave na šibenskom, vodičkom i murterskom području

VIDEO

Gradovi i općine Šibensko-kninske županije od jutros zbrajaju štete koje je protekle noći pričinilo olujno nevrijeme praćeno jakom kišom i vjetrom.

Više od 550 poziva primio je kroz noć županijski Centar 112 zbog velikih kiša koje su prouzročile poplave poslovnih prostora, podruma, izazvale klizišta i poplavile ceste na šibenskom, vodičkom i murterskom području.

- Komunalci i cestari od noćas su na terenu s vatrogascima i ubrzano rade kako bi se ublažile posljedice silne kiše koje se ja ne sjećam. Sustav odvodnje jednostavno ne može primiti tolike količine, ali se nadam da će sve službe brzo odraditi svoj posao, a štete ćemo tek procjenjivati, kazao je Danijel Mileta , dogradonačelnik Šibenika, a prenosi ŠibenikIN .

Hrvoje Jelavić/Pixsell

Šibenska Gradska knjižnica Jurja Šižgorića također je pretrpjela materijalnu štetu. Na tisuće knjiga, novina i magazina pohranjenih u arhivi uništeno je i oštećeno zbog velikog vodenog vala koji se jučer oko 21 sat probio kroz podrumski prozor . Stradao je i audio-vizualni odjel u kojem se voda popela na 20 centimetara.

Pravi bazen stvorio se u galeriji knjižnice, tamo je voda dostigla pola metra. Vatrogasci u knjižnici upravo ispumpavaju vodu, a zaposlenici pokušavaju spasiti što se spasiti može. Tijekom dana bit će procijenjeno kolika je nastala šteta, no ravnatelj knjižnice Vilijam Lakić izvijestio je da će ustanova, unatoč problemima, danas raditi kao i svakog dana.

Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Šteta je nastala i na dijelu šibenske ulice prema gradskoj četvrti Šubićevac , gdje je vodena bujica iščupala granitne kocke koje je nanijela na gradskoj poljani.

Murter odsječen od kopna

Noćas je od kopna bio odsječen i otok Murter , budući da je prometnica prema otoku bila pod vodom, no stanje je sad normalizirano.

Načelnik Općine Tisno Ivan Klarin noćas je na općinskim web stranicama izvijestio da će proglasiti elementarnu nepogodu zbog štete koju je na području općine izazvalo nevrijeme s kišom. Klarin je pozvao sve stanovnike koji su pretrpjeli štetu da ju što prije prijave općinskim službama.

Hrvoje Jelavić/PIXSELL

U Vodicama vatrogasci imaju pune ruke posla

Više od 130 litara kiše po četvornom metru palo je jučer na području grada Vodica, a nema dijela Vodica, Srime i obližnjih mjesta koje nisu poplavljeni. Na terenu su sve raspoložive vatrogasne snage koje ispumpavaju vodu iz poplavljenih kuća i podruma, javlja Info Vodice.

Prema riječima zapovjednika JVP Vodice Ivice Begića, noć je bila naporna, vatrogasci su iscrpljeni, ali spremni za obavljanje zadataka. Zaprimljeno je oko 100 dojava, 80 izvida kuća, a 38 objekata je do sada ispumpano . Zbog velikih potreba za ispumpavanjem vode po objektima sve bi moglo potrajati minimalno dva dana dok se ne dovede u normalno stanje.

Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Obilna kiša na području Knina i Drniša

Ogromne količine kiše pale su sinoć i na području Drniša i Knina , a najgore je bilo na petropoljskom području gdje su poplavljeni okolni putevi. Za sav promet zatvorena je cesta Drniš - Split, a vozi se obilazno preko Gradca.

U Kninu je najviše stradala Ulica kneza Trpimira i potez prema bolnici gdje je voda probila u jedan dio kuća, te podrumi koji su nastradali od podzemnih voda.

Poplavljene ulice u Dubrovniku

Snažno nevrijeme pogodilo je u četvrtak ujutro i Dubrovnik . Neke dijelove grada zasule su bujice, voda izbacuje šahtove, a Stradun, kako piše Dubrovački dnevnik , nalikuje na bazen.

Čitatelj 24sata

Dubrovački vatrogasci su na terenu i ispumpavaju vodu iz objekata u koje je već ušla te pokušavaju obraniti objekte kod kojih je nakupljena voda došla do dvorišta.

VIDEO

Na snazi izvanredne mjere od poplave u Karlovcu

Proglašene su izvanredne mjere obrane od poplave dok je za 16.30 konferenciju za medije sazvao i gradski Stožer za zaštitu i spašavanje, piše Kaportal.

Rijeka Kupa je u 13 sati dosegnula 754 centimetara. Prognoze nikako nisu dobre jer i dalje raste velikom brzinom, čak 8 centimetara na sat.

Korana je na 714 centimetara i još je u “redovnim mjerama” no u zadnjih je sat vremena narasla čak 11 centimetara tako da je već odavno izašla iz svog korita i ugrožava naselja u jugoistočnom dijelu grada.

Na više mjesta izlila se i rijeka Dobra, dok za sada Mrežnica nije izašla iz svog korita no uslijed oborina isto raste i mogla bi uskoro zaprijetiti.

Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL

>>> Kako do prekrasne kose?

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Dankin otac bio na poligrafu, s majčinog mobitela brisane su poruke na dan kad je nestala?
NOVA SAZNANJA?

Dankin otac bio na poligrafu, s majčinog mobitela brisane su poruke na dan kad je nestala?

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)
Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila
TRAŽILI NOVAC ZA INFORMACIJE

Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila

Od nestanka dvogodišnje djevojčice u utorak popodne, u naselju Banjsko Polje kod Bora, na jugoistoku Srbije, u potragu je bilo uključeno više od 500 pripadnika MUP-a, dobrovoljaca...