Obavijesti

News

Komentari 81

'Cijelu trudnoću su tvrdili da je sve u redu, a onda se rodila...'

'Cijelu trudnoću su tvrdili da je sve u redu, a onda se rodila...'
1

Djevojčica u BiH rodila se s teškim anomalijama. Noge joj idu prema ramenima. Desna noga joj je u predjelu koljena spojena kožicom, a već su joj operirali i kralježnicu...

VIDEO

Mladi supružnici Ernad i Mirnesa Bečak iz Bilješeva kod Kaknja u BiH nisu mogli ni slutiti da će im se najsretniji dan u životu pretvoriti u horor. Naime, nakon što je Mirnesa na svijet donijela djevojčicu, kakanjski liječnici hitno su malenu bebu uputili u bolnicu u Zenici jer se rodila s anomalijama kuka zbog čega joj noge idu prema ramenima. Desna noga joj je u predjelu koljena spojena kožicom, a već su joj operirali i kralježnicu, javlja Dnevni Avaz.

Obitelj je u šoku: Liječnici su cijelo vrijeme govorili da je sve u redu

Cijeli obitelj Bečak je još u šoku, jer su tijekom cijele trudnoće redovno posjećivali ginekologa i obavljali kontrolne preglede, o čemu svjedoče i nalazi liječnika koji su cijelo vrijeme tvrdili da je s bebom sve uredu. Upravo zato je vijest da su dobili dijete s anomalijama bio veliki šok za sve njih.

Latifa, Ernadova majka, koja je bila uz njegovu suprugu tijekom cijele trudnoće i posjećivala s njom liječnike koji su uporno tvrdili da je sve uredu, kazala je: 'Jedva sam čekala prvo unuče i onda nam dogodio pakao, preteško nam je'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Govori kako je sve počelo u drugom mjesecu trudnoće.

- Odlazimo liječnici u Kaknju i ona je primijetila da je bebi jedna noga podvijena. Uputila nas je u zeničku bolnicu – prisjeća se Latifa.

Uz preporuku da obave pregled u zeničkoj bolnici, objašnjavajući da oni imaju bolje medicinske uređaje, istog dana otišli su u Zenicu.

- Plačući sam čekala dok je obavljala pregled u Zenici. Ali, izašla je s osmijehom, kazavši da je liječnik rekao da je sve uredu i da ponovo dođe na redovnu kontrolu – govori Latifa za Avaz i dodaje kako se liječnik nije potpisao na nalaz uz kasnije obrazloženje da je zaboravio.

Mirnesa je nastavila odlaziti na preglede u Zenicu. Sa svakog je izlazila nasmijana jer su liječnici tvrdili da je sve uredu. Čak je preglede, tvrdi obitelj Bečak, obavljalo nekoliko liječnika.

'To nikada neću zaboraviti. Strava i užas. Liječnik samo što nije zaplakao'

Ipak, nikada neće zaboraviti dan kada su dočekali da dobiju kćer i prvo unuče. Budući da su nalazi liječnika tvrdili da je sve uredu, odlučili su porod obaviti u Kaknju.

- Nikada neću zaboraviti taj petak, strava i užas. Liječnik je izašao i samo što nije zaplakao. Sav se tresao. Samo mi je rekao: “Ne do Bog nikom”. Doživjeli smo ogroman šok. Od toga dana smo na tabletama – govori, kroz suze, Latifa, koja još nije smogla snage vidjeti svoju unuku.

Obitelj ne može vjerovati da su još jedan slučaj nemara zdravstva

Obitelj traži odgovore na brojna pitanja. Ako je mogla primijetiti liječnica u drugom mjesecu trudnoće, kako u Zenici nisu mogli do kraja trudnoće? Zašto je nisu poslali na 4D? Kako se sada nositi sa svime, da dijete pati cijeli život? Obitelj krivi zeničke liječnike  za horor koji proživljavaju.

Ističu da postoje insinuacije da će liječnici pokušati za sve okriviti majku, tvrdeći da nije išla na redovne kontrole, međutim, Latifa kaže da imaju papire za svaki pregled, točnije njih 12.

I dok čekaju mišljenja liječnika u vezi s brojnim operacijama s kojima će se djevojčica vjerojatno suočiti, ne mogu vjerovati da su još jedan u nizu brojnih slučajeva nemara zdravstva. 

'Želimo odvesti malenu izvan BiH, da joj pokušaju spasiti noge'

Prve prognoze liječnika, govori obitelj, su da se radi o težem slučaju te da ni oni ne mogu vjerovati da se mogao dogoditi ovakav propust.

- Voljeli bismo odvesti dijete izvan BiH, da joj se pokušaju spasiti noge. Međutim, u teškoj smo financijskoj situaciji što nam je trenutno velika prepreka. Dali bismo sve na svijetu da se pokuša bebi pomoći u nekoj drugoj zemlji, ali nemamo novca – kaže obitelj.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 81
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!