Obavijesti

News

Komentari 65

Čokoladice Snickers hitno se povlače iz hrvatskih trgovina

Čokoladice Snickers hitno  se povlače iz hrvatskih  trgovina
1

S hrvatskih se polica zbog mjera opreza izuzimaju sve Snickers 4 Pack čokoladice, gramaže 4x50, čiji rok trajanja ističe 10. srpnja i 7. kolovoza ove godine...

VIDEO

Nakon što je kupac u čokoladici pronašao komadić plastike, tvrtka za proizvodnju čokolade Mars naredila je povlačenje svojih proizvoda u čak 55 zemalja. 

Riječ je o slatkišima Mars, Snickers, Milky Way, Celebrations i Mini Mix. Kako saznajemo u Ministarstvu poljoprivrede, inače nacionalnoj kontakt-točki europskog sustava brzog uzbunjivanja za hranu, jedna je pošiljka čokoladica Snickers bila namijenjena i našem tržištu.

Neslužbeno saznajemo kako iz Snickersa stižu informacije da je plastika u čokoladi pronađena unutar proizvodnje, a ne kod krajnjeg kupca.

- U utorak navečer smo zaprimili informaciju da je jedna pošiljka Snickersa namijenjena našim potrošačima. O tome smo odmah obavijestili nadležnu sanitarnu inspekciju Ministarstva zdravlja koja treba utvrditi je li pošiljka stigla na police hrvatskih trgovina i što će se po tom pitanju dalje raditi - pojašnjavaju u Ministarstvu poljoprivrede.

Tvrde kako je tvrtka Mars sama odlučila preventivno povući svoje proizvode u velikom broju zemalja, između ostalog u Njemačkoj, Nizozemskoj, Francuskoj, Velikoj Britaniji, Belgiji, Italiji i Španjolskoj, ali su tom odlukom obuhvaćeni različiti proizvodi u svakoj od zemalja. U Hrvatskoj tako povlače čokoladicu Snickers 4 Pack pod serijskim brojem 550F2NLD03 s istekom roka trajanja 10. srpnja 2016. te proizvod pod serijskim brojem 601A2NLD03 s istekom roka trajanja 7. kolovoza 2016. godine proizveden u Nizozemskoj i ni jedan drugi proizvod.

Zasad nema pritužbi hrvatskih kupaca

Potrošačima koji su kupili neke od proizvoda sa spornim rokom trajanja preporučuje se da ih ne konzumiraju i da se obrate nadležnoj potrošačkoj službi. Za sporni kupljeni proizvod kupac ima pravo zatražiti i povrat novca.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 65
VIDEO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...
DP želi 4 ministarstva? Mario Radić za 24sata: To nije istina, ne znam tko to plasira u javnost
IZ MINUTE U MINUTU

DP želi 4 ministarstva? Mario Radić za 24sata: To nije istina, ne znam tko to plasira u javnost

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori