Obavijesti

News

Komentari 817

Ćorić i Tepeš najavljuju: Stavit ćemo križ od tri metra u Sabor

Ćorić i Tepeš najavljuju: Stavit ćemo križ od tri metra u Sabor
3

Država u kojoj se 85 posto građana izjašnjava katolicima nije zavrijedila da bude sekularna država. To je san Pere Ćorića i vjerujem većine pravaša – rekao je Ćorić

VIDEO

Ivan Tepeš i Pero Ćorić, predsjednik i glavni tajnik HSP AS-a, u ponedjeljak su u Murteru, kroz realizaciju 'svepravaškog okupljanja u sklopu svog političkog projekta „Pravaški kišobran“',  u okrilje svoje stranke primili čitav općinski ogranak Srbovih HSP-ovaca.

-  Kao strateški partner unutar Domoljubne koalicije intenzivno se pripremamo za nadolazeće prijevremene parlamentarne izbore za 9. saziv Hrvatskog sabora – rekao je predsjednik HSP-a AS Ivan Tepeš najavljujući šire okupljanje pravaša.

Ovom prigodom, nakon potpisivanja ‘stranačke zamolnice’ ili prelaska u HSP AS s dosadašnjim predsjednikom Eniom Turčinovim, čelnici HSP AS-a iznijeli su i glavne crte, odnosno ciljeve svog političkog programa.

 – U politici smo spremni na dogovor, a spremni smo izaći i sami, da mi budemo to desno krilo Hrvatske koje će oklupiti domoljubne snage. Ja se nadam da ću dočekati dan da dvotrećinski pobijedimo i da u Hrvatskom saboru bude križ od tri metra, zato što je u poljskom parlamentu od dva metra. Država u kojoj se 85 posto građana izjašnjava katolicima nije zavrijedila da bude sekularna država. To je san Pere Ćorića i vjerujem većine pravaša – rekao je Ćorić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

On i Tepeš tvrde da sigurno ulaze u Sabor, u bilo kojoj kombinaciji.

- HSP AS je peta politička snaga po svim anketama. Tog cvijeća, drveća, voća, biljaka, građevina ni mosta, neće biti za četiri godine. To je fikcija. Most je politička fikcija koja je danas jedna interesna skupina, a da ne govorimo o nekakvim orasima i drugim stranakma koje se pojavljuju. HSP AS je jedna ozbiljna pravaška stranka 21 stoljeća. Imate Tepeša kao prepoznatljivo ime i mene. Nama je dovolno staviti ime i prezime imat ćemo mandate – rekao je Ćorić.

- Naš cilj je vrlo jasan, pobijediti lijevu nesposobnu antihrvatsku i antikršćansku gubitničku vlast Zorana Milanovića, a u onom dugom dijelu doći do dvotrećinske većine i ponašati se onako kako se ponaša 150 milijuna građana Europe koji su osudili komunizam i fašizam kao totalitarne sisteme. Ne možemo dopustiti da hodamo po trgu koji nosi ime zločinca Josipa Broza Tita. To je naš cilj. Meni nije cilj mandat, cilj je pobjeda i križ od tri metra u Hrvatskom saboru – rekao je Ćorić.

U HSP AS-u pozorno prate i unutarstračke izbore u HDZ-u i kažu da su im svi kandidati za predsjednika prihvatljivi.

- Ne vidimo ni u kome ništa sporno, pogotovo ne u doktoru Kovaču, ni bilo kome od navedenih kandidata. Mi nemamo favorita, ali ja sam rekao gospodinu Plenkoviću na svečanoj sjednici Sabora, da nije lako biti favorit, jer ga mediji i javnost doživljavaju kao favorita, pa sam ga podsjetio na onu izreku da onaj koji u konklavu uđe kao papa uglavnom izađe kao kardinal. Pa da bude i s te strane oprezan – rekao je ovom prigodom Pero Ćorić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 817
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina