Obavijesti

News

Komentari 96

Čudo u Hrvatskoj: Dobili djecu pa im je škola povisila plaću

Čudo u Hrvatskoj: Dobili djecu pa im je škola povisila plaću
2

UZ SVOJU DJECU: U privatnoj školi Gaudeamus dopustili su novopečenim roditeljima i da od kuće naprave posao za koji ne moraju biti fizički u školi

VIDEO

Ideju smo dobili jer je posljednjih nekoliko mjeseci nekoliko kolega iz škole dobilo djecu. Kolegica koja je prije šest mjeseci postala majka morala se vratiti na posao, što zbog financija, što zbog početka školske godine. U razgovoru s našim poslodavcem uspjela je dogovoriti fleksibilno radno vrijeme, a kako bi joj dodatno olakšao, poslodavac Saša Šakić odlučio je da će plaće novim majkama povećati za pet posto, pojasnila je Mirna Šakić, profesorica Privatne srednje škole Gaudeamus iz Osijeka.

U toj su školi jučer predstavili projekt pomaganja mladih roditelja te su odlučili za pet posto povećati plaće i ‘počastiti’ sve majke koje se vrate a porodiljnog na radno mjesto, odnosno za isto toliko povećati plaću i očevima nakon rođenja djeteta. Prvo povećanje jučer su potpisali profesorica Adrijana Krkalo te Filip Koštro koji radi u odnosima s javnošću škole. Ujedno su iz škole isti model pomoći roditeljima odlučili predložiti Vladi i Saboru kao inicijativu za donošenje zakona. U njihovu je prijedlogu da se porezno rastereti poduzetnike za poreze i doprinose za iznos kojim se plaća novih roditelja povećala za pet posto.

Profesorica Mirna Šakić pozdravila je odluku njihova ravnatelja koji se odlučio na povećanje plaće svojim zaposlenicima kada postanu roditelji, iako je njihov kolektiv na poslu mlad te je rekla da će im ovakva pomoć sigurno koristiti i olakšati roditeljstvo.

Škola nije zaboravila ni na očeve koji bi trebali imati jednaka prava, a o tome svjedoči i Filip Kuštro.

- Ugodno sam se iznenadio kada mi je poslodavac rekao da ću i ja dobiti povećanje plaće od pet posto jer sam prije devet mjeseci postao otac. Čak smo danas kolegica i ja potpisali ugovor o povećanju plaće. Nije toliko bitno to povećanje koliko sam čin dobre volje poslodavca, osjećaj da netko brine za vas i vaš odnos s djetetom, vaš položaj u obitelji, u odgoju - rekao je Koštro.

24sata

I njemu je poslodavac ponudio fleksibilno radno mjesto, kao i kolegicama koje su postale majke.

- Puno znači kada poslodavac kaže da od kuće možeš odraditi posao koji ne zahtijeva da baš dođeš na posao. Na drugim se radnim mjestima mladi boje dobiti dijete jer strahuju što će im poslodavac reći i hoće li dobiti otkaz, a kod nas vas za to nagrađuju - kaže Filip koji u školi Gaudeamus radi u odnosima s javnošću. U školi bi bili sretni, ističu, kada bi u Saboru prošla njihova inicijativa da se poslodavcima koji povećaju plaće novim roditeljima omoguće porezne olakšice.

Iz škole su poručili da će koristiti i fondove EU kako bi ubuduće mogli majkama davati klizno radno vrijeme ili dopustiti im da rade od kuće .

Povećali bi plaće i za još više od pet posto

Ako bi Vlada i Sabor prihvatili inicijativu privatne škole Gaudeamus i rasteretili plaće roditelja tako da im porastu za pet posto, u ovoj bi školi dodatno povećali plaće svojim zaposlenicima. To su jučer obećali predstavljajući svoj pronatalitetni potez. Na svojoj su Facebook stranici pokrenuli javnu raspravu o svom prijedlogu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 96
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"