Obavijesti

News

Komentari 75

Preživjelo i dvoje djece: Zapalili vatru, a spasioci su vidjeli dim

Preživjelo i dvoje djece: Zapalili vatru, a spasioci su vidjeli dim
11

Lavina je u srijedu zatrpala hotel u talijanskoj pokrajini Abruzzo. U njemu je tada bilo 30-ak osoba, među njima su i djeca. Spasioci i dalje traže preživjele

VIDEO

>>> Zadnje informacije:

15:17 Talijanski list La Repubblica objavio je kako je pronađeno osmero preživjelih u ruševinama hotela u središnjoj Italiji koji je gotovo potpuno uništen u srijedu u lavini. Operacija spašavanja odvijala se jako sporo zbog straha da bi snijeg mogao zatrpati preživjele. 

Jedan od spasilaca kazao je za talijansku agenciju ANSA kako nikada nije vidio ništa slično. "Nisam mogao vjerovati... Bilo je šokantno, nikada nisam vidio ništa slično. Bojim se da je malo nade da ima preživjelih", kazao je on.

14.26 - Repubblica piše da su spasioci izvukli žive šestero ljudi, među kojima je je dvoje djece. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

14.14 - Talijanski Il mattino je objavio snimku na kojoj se čuje oduševljene vatrogasaca kada su prenijeli informaciju da su našli preživjele. "Živi su!", ponovili su spasioci nekoliko puta.  

14.03 - Kad su nas vidjele bile su presretne, od sreće nisu mogle govoriti. U očima im se vidjelo da su jako uzbuđene što nas vide, rekao je spasilac o majci i kćeri koje su spasili. 

13.54 - Repubblica piše kako su spasioci izvukli majku, kćer i jednog dječaka. Svi su u dobrom stanju. Curicu i još jednu osobu su odvezli u bolnicu u Aquili dok su ostale preživjele odvezli u bolnicu u Pescari. 

13.34 - Spasioci kažu da su preživjeli zapalili vatru kako bi se ugrijali, a onda su oni vidjeli dim i pronašli ih.  

13.21 - U bolnicu su prevezli ženu i sina. U dobrom su stanju. 

13.14 - Spasioci su dosad uspjeli izvući dvoje preživjelih. S ostalima su u kontaktu. 

13.12Žive su pronašli tri muškarca, tri žene i dvoje djece. Među pronađenima je i majka jedno od dvoje djece. Oni su se nalazili ispod krova u kuhinji. 

Osmero ljudi, među kojima je i dvoje djece, koje je u hotelu zarobila lavina pronađeni su živi, javljaju talijanski mediji. Pod snijegom su bili 43 sata. Jednu ženu je helikopter odvezao u bolnicu.

Lavina se u srijedu srušila na hotel u talijanskoj pokrajini pokrajini Abruzzo. U njemu je tada bilo 30-ak osoba, među njima su i djeca. Vlasti su rekle u petak da su pronašli četiri mrtva tijela. Spasioci su se bojali da su svi u hotelu poginuli. No, kasnije je stigla informacija kako su na mjesto nesreće upućeni helikopteri koji će preživjele prebaciti na sigurno. Spasioci ih još nisu sve izvukli, ali su u kontaktu s njima. Kontak s njima su uspostavili nešto prije 11 sati.

Lavinu su preživjela i dvojica muškaraca koje su se u trenutku nesreće nalazila izvan hotela. Spasioce su čekali u automobilu.

Lavinu su izazvali potresi. Neki su gosti htjeli otići prije nesreće no čekali su da dođe ralica i da im prokrči put. Snijeg je naime bio visok između tri i četiri metra, a ralica je kasnila zbog nevremena.

Spasioci su se do hotela uspjeli probiti tek u četvrtak oko četiri sata ujutro. Rekli su da je snijeg koji je zatrpao hotel bio visok i do deset metara. Potraga se nastavlja.

Psi preživjeli lavinu

Lupo i Nuvola, maremanski pastirski psi koji su rođeni kod hotela Rigopiano i koji su ga čuvali i ispred kojeg su dočekivali goste su živi i zdravi. Nalaze se kod  Martina Rossi, mlade djevojke koja je radi u hotelu. Ona je objavila post na Facebooku gdje je napisala da su psi preživjeli lavinu i nekako došli do ulice u Farindoli gdje ona živi. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 75
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović