Obavijesti

News

Komentari 60

Cvitan o HEP-u: "Ne možemo biti na cesti i vidjeti baš sve..."

Cvitan o HEP-u: "Ne možemo biti na cesti i vidjeti baš sve..."
1

Glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan komentirao je snimku i pokušaj zapošljavanja preko veze u HEP-u. Istaknuo je kako nije prije objave znao ništa o tome

VIDEO

Glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan komentirao je u petak u Saboru snimku koja ukazuje na korupciju i namještanje natječaja u HEP- u, a koju je prvi objavio 24sata. Istaknuo je kako nije prije objave znao ništa o tome, a potvrdio je kako je USKOK od ranog jutra već krenuo s postupanjima. 

- USKOK postupa po tome već. Od jutros kada smo vidjeli sve što piše, postupamo. Nismo znali, nemamo mi uši pa da možemo biti na cesti i vidjeti što se dešava. Čim nešto saznamo, na taj način se reagira - rekao je Cvitan.

'Nema nikakve formalne istrage oko Mlakara'

Na pitanje postupa li DORH i u slučaju optužbi ministra unutarnjih poslova Vlahe Orepića o Ustavnom sucu Davorinu Mlakaru, Cvitan je samo kazao kako se neće upuštati u rasprave vezane uz ministra niti Ustavnog suda niti politike.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Radi se ono što se treba raditi - rekao je, a na podsjećanje novinara da je prije nekoliko mjeseci rekao kako je u kontaktu s kolegama iz Austrije te istražuje navode oko Mlakara i Hypo banke, Cvitan opovrgava da je to rekao.

- Nisam rekao tako izrijekom niti imenom i prezimenom da se istražuje osoba jer to ni ne mogu reći. Još uvijek se rade provjere - rekao je dodavši kako se nikakva formalna istraga ne vodi.

O Pernaru: T'o nije politički progon'

Na pitanje o slučaju Ivana Pernara za kojeg je MIP predložio ukidanje imuniteta o čemu se danas i glasa na sjednici Sabora, Cvitan je kazao kako je protiv njega postupak pokrenut prije godinu dana te da to nije nikakav politički progon jer Pernar tada nije bio zastupnik. 

Podsjetimo, DORH je tražio ukidanje imuniteta zastupniku Pernaru zbog pisanja grafita.   

- Rekao sam da neću govoriti o pojedinačnim slučajevima, ali niti je brzina svjetlosti niti je to nešto što se desilo jučer. Prije godinu dana je podignuta optužnica za kazneni nalog protiv gospodina Pernara. Općinski kazneni sud u Zagrebu nije donio kazneni nalog i tada ostaje jedino Državnom odvjetništvu da povodom podignute optužnice s kaznenim nalogom zatraže skidanje imuniteta zastupnika. Prema tome nije se to desilo jučer nego je optužnica podignuta u vrijeme kada gospodin Pernar nije bio saborski zastupnik. U ovom predmetu do nas je samo došla obavijest da je podignuta optužnica s kaznenim nalogom, da sud nije zakazao raspravu, gospodin Pernar je saborski zastupnik, u toj situaciji, protiv gospodina Pernara niti bilo kog zastupnika se ne može voditi postupak i to nije nikakav politički progon - rekao je Cvitan.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 60
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a