Obavijesti

News

Komentari 58

Dubrovnik ponovno potopljen: Ženu na ulici odnijela bujica

Dubrovnik ponovno potopljen: Ženu na ulici odnijela bujica
23

U četvrtak su potopljeni Vodice, Tribunj, Split, Makarska i područje Trogira do Omiša. Nova kiša u petak je poplavila Dubrovnik. Poboljšanje se očekuje u nedjelju

VIDEO

Novi dvosatni pljusak u Dubrovniku je u petak ponovno poplavio ulice, a jedna je žena spašena nakon što ju je na ulici zahvatila bujica. Pješakinja je naišla na bujicu te je pala u vodu, no odmah su joj u pomoć priskočila dvojica muškaraca i pomogli joj da ustane, javlja Dubrovački.hr

Četvrtak je u cijeloj zemlji donio jaku kišu, a u Dalmaciji mjestimice i rekordne oborine koje su izazvale kaos u Vodicama, Tribunju, Splitu, Makarskoj, na području od Trogira do Omiša. 

Pritisak velikih količina kiše odvodi nisu mogli prihvatiti pa su iskakali šahtovi, a ulice i prometnice bile poplavljene. Mnogi su ostajali zarobljeni u automobilima. 

U Vodicama evakuirali vrtić i školu

U Vodicama su pale rekordne količine kiše. U gradu je tijekom cijelog dana vladao kaos, a sve je počelo još tijekom jutra nakon što je Vodice pogodilo dvosatno nevrijeme tijekom kojeg su pale nevjerojatne 164 litre po metru kvadratnom. Kiša je poplavila većinu ulica, podrume i poslovne prostore. 

Poplavljena je i zgrada osnovne škole, pa su djecu pustili kućama, a mališane iz dječjeg vrtića Tamaris su evakuirali i premjestili u vrtić Okit gdje im je omogućen cjelodnevni boravak uz topli obrok. 

Iako se stanje u poslijepodnevnim satima s vodom počelo smirivati, no vremenske prognoze ne obećavaju. 

U Tribunju je također stanje bilo vrlo teško. Vatrogasci od stotina poziva građana jednostavno nisu stizali pomoći svima kojima je pomoć bila potrebna. U trenucima je nestajalo struje, a voda se nekontrolirano slijevala sa svih strana i stanovnicima ulazila u prizemne stanove i kuće.

U Žažini prijeti ribnjak i Kupa 

Obilnih oborina nisu bili spašeni ni stanovnici kontinenta. I dalje je stanje napeto u Žažini pokraj Letovanića gdje su stanovnici u četvrtak uspjeli završiti zečji nasip kojim žele spriječiti istjecanje vode iz zapuštenog ribnjaka. Ugrožena su i okolna mjesta, a kiša i dalje ne prestaje. 

Još kiše, u nedjelju sunčanije

Do kraja tjedna vrijeme će biti promjenljivo. Mogla bi pasti povremena kiša, posebno u petak u prvome dijelu dana te potom u noći od petka na subotu i u subotu prijepodne. 

Izgledi za kišu bit će manji tek u nedjelju, kada bi i temperatura trebala porasti. Na Jadranu će kiše biti još prekosutra te u subotu, mjestimice još moguće i obilnije. 

Temperature će se u petak na kopnu penjati do 17 stupnjeva, dok će na Jadranu rasti do 23 stupnja Celzija. U subotu će temperatura za koji stupanj pasti. U nedjelju je pak moguće većinom suho vrijeme te će biti malo toplije.

HAK: Mogući odroni, jak vjetar na A6

Iz HAK-a upozoravaju da su kolnici u većini zemlje mokri i skliski te da na dionicama kroz gorja, kao i duž Jadranske (D8) te Ličke (D1) magistrale mogući su odroni zemlje i kamenja.

Magla mjestimice dodatno smanjuje vidljivost na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Bosiljevo 2 i Kikovica, a jak vjetar puše između čvora Kikovica i tunela Tuhobić.

Zbog povremeno i mjestimice jakih pljuskova kiše vozače pozivamo na dodatan oprez zbog veće količine vode koja se zadržava na kolniku.

Zbog vode na kolniku, zatvorene su ceste:

- D31 Pokupsko-Šestak Brdo,

- D36 Letovanić-Pokupsko između mjesta Stari Farkašić i Pokupsko Vratečko,

- D38 Pakrac-Požega u mjestu Orljavac,

- D224 u mjestu Blinjski Kut,

- ŽC3208 Gornje Komarevo-Blinja,

- ŽC3229 Topusko-Maljevac,

- ŽC3249 Nova Subocka-Stara Subocka,

- LC37140 Kaniška Iva-Ribnjaci-Marino Selo,

- LC41049 Skenderovci-Požega i

- LC25186 poduzetnička zona Jalžabet.

Zbog vode na kolniku, vozi se otežano na cestama:

- D41 u mjestima Vrbovečki Pavlovec, Gostović, Donji Tkalec, Reka i na ulazu u Koprivnicu na Križevačkoj cesti,

- D24 na 12. +600 km (Zabok),

- ŽC 3288 između Vrbovca i Rakovca u mjestu Celine,

- u Velikoj Jamničkoj,

- Turopoljska ulica u mjestu Donji Dragonožec,

- Kraljevečki brijegi u mjestu Kupinečki Kraljevec,

- ŽC3168 Uljanik-Duhovi te u mjestu Antunovac i

- D2 Cabuna-Bistrica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 58
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa