Obavijesti

News

Komentari 527

Lakrdija se nastavlja: Vlada se ponašala kao da je sve u redu

Lakrdija se nastavlja: Vlada se ponašala kao da je sve u redu
6

Premijer Tihomir Orešković je sjednicu počeo bez uvodnog govora. Sve što je rekao na početku sjednice ministrima bilo je: "Lijepo vas je vidjeti". Na sjednicu su bila i oba potpredsjednika Karamarko i Petrov

VIDEO

Vlada je u srijedu održala sjednicu kao da je sve u najboljem redu. Jednoglasno su prihvaćene sve točke dnevnog reda. Premijer Tihomir Orešković je sjednicu počeo bez uvodnog govora. Sve što je rekao na početku sjednice ministrima bilo je: "Lijepo vas je vidjeti". Na sjednicu su bila i oba potpredsjednika Tomislav Karamarko i Božo Petrov. 

Tijek sjednice...

11.09 - Završio je otvoreni dio sjednice Vlade. 

10.49 - Vlada je jednoglasno prihvatila preko 20 prijedloga i izvješća. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

10.30 - Podržana je izgradnja LNG terminala. 

I Orešković se osvrnuo na prijedlog.

"Ovo je jasna poruka oko LNG-a, čestitam, nadam se da u roku od 60 ili 90 dana možemo potpisati ugovor s investitorima", kazao je premijer.

10.25 - Karamarko se vratio na sjednicu Vlade. 

10.22 - Karamarko je otišao sa sjednice Vlade. 

10.20 - Usvajanje točaka ide brzo.

10.14 - Premijer i ministri se ponašaju kao da je sve u redu, i glasovanje o točkama dnevnog reda prolazi normalno.

10.08 - Počela je sjednica Vlade. Premijer Tihomir Orešković je kratko rekao "Lijepo vas je vidjeti" i odmah se krenulo na točke dnevnog reda. Premijer je tehnički krenuo u sjednicu Vlade bez uvodnog govora. 

10.00 - Ministri se okupljaju u Banskim dvorima. I Božo Petrov i Tomislav Karamarko su došli na sjednicu Vlade. Gotovo svi ministri su došli na sjednicu.

Danas bi se trebala održati sjednica Vlade na kojoj će, kako je najavio čelnik Mosta Božo Petrov on prezentirati zaključke sjednice Nacionalnog vijeća Mosta. Nakon toga zaključke sjednice će prezentirati i javnosti. 

-  Nećemo dopustiti da se netko igra s državom i s nacionalnim interesima - rekao je u utorak Božo Petrov nakon sjednice Nacionalnog vijeća Mosta. 

Izvor iz HDZ-a potvrdio: Doći ćemo na sjednicu

Sjednica Vlade trebala bi početi u deset sati, no nakon utorka postavilo se pitanje hoće li se ona uopće održati. Naime, u utorak su na sjednici užeg kabineta Vlade bili samo premijer Tihomir Orešković i ministri iz Mosta. HDZ-ovih ministara nije bilo. 

Premijer Orešković odradio je sastanak kao da se ništa specijalno ne događa. Prošli smo kroz sve točke dnevnog reda i za sutra će biti sazvana sjednica Vlade, a da li će se ona i uopće održati, odnosno tko će na nju doći, da li će se itko od HDZ-ovih ministara tamo pojaviti, to vam doista ne mogu reći - rekao je nakon sjednice užeg kabineta Vlade jedan od Mostovih ministara.

Ipak, izvor iz HDZ-a potvrdio je za 24sata da su svi ministri iz HDZ-a dogovorili da trebaju doći na sjednicu Vlade.

 - Moramo raditi. Sramota je da toliko dugo nije bilo sjednice Vlade - kaže nam jedan od HDZ-ovih ministara.

Međutim, pitanje je kako će proći glasovanje o predloženim točkama jer one nisu usuglašene na užem kabinetu Vlade, što je inače uobičajena procedura.

Dnevni red: Ubrzanje projekta LNG terminala

Inače, na dnevnom redu je predviđeno 30-ak točaka. Među ostalim, i zaključak o ubrzavanju pripreme i provedbe prve faze projekta LNG terminala na otoku Krku, odnosno procesa izgradnje plutajućeg terminala za skladištenje i uplinjavanje ukapljenog prirodnog plina. Vlada zaključkom za to zadužuje nekoliko ministarstava te posebice firmu LNG Hrvatska d.o.o. 

Na dnevnom je redu i Vladino davanje suglasnosti na ugovore o istraživanju i podjeli eksploatacije ugljikovodika na kopnu i to za šest istražnih prostora. Tako bi Vlada trebala ovlastiti ministra gospodarstva Tomislava Panenića da potpiše ugovor s Inom i s nigerijskom tvrtkom „Oando PLC“ za po jedno istražno polje te za četiri istražna polja s kanadskom tvrtkom „Vermilion“.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 527
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a