Obavijesti

News

Komentari 67

Danas uživajte u suncu, već sutra kišu nosi ciklona Leona

Danas uživajte u suncu, već sutra kišu nosi  ciklona Leona
1

Vedar dan na kopnu će proći bez vjetra. U Slavoniji će puhati sjeverozapadni vjetar. Na Jadranu će puhati umjerena bura, koja će podno Velebita imati jake udare

VIDEO

Nakon dva dana obilne kiše, ponedjeljak će biti sunčan. Postupno će nestati naoblaka pa će sunca biti većinu dana, nešto malo više na Jadranu nego na kopnu, javlja DHMZ

Ujutro je u unutrašnjosti ponegdje moguća magla. Vedar dan na kopnu će proći uglavnom bez vjetra, osim u Slavoniji gdje će zapuhati umjereni sjeverozapadnjak. Na Jadranu će puhati umjerena bura, koja će podno Velebita imati jake udare, no oslabit će tijekom dana. 

Temperatura će se kretati između 9 i 14 stupnjeva na kopnu te od 15 do 20 stupnjeva Celzija na obali.

Meteoalarm za ponedjeljak je izdao upozorenje za olujni vjetar podno Velebita te Dalmaciji. 

Već u noći na utorak postupno će porasti naoblaka te će do kraja dana kiša padati u većini Hrvatske. Suho i djelomice sunčano biti će tek na krajnjem istoku. Temperature će ostati približno iste - najniža jutarnja temperatura bit će između 2 i 7, na moru od 11 do 16 stupnjeva, a najviša dnevna između 11 i 16, na moru od 16 do 21 stupanj Celzija. 

Nakon ciklone Kristijan dolazi Leona

Proteklih dana Hrvatsku je zahvatila ciklona Kristijan, a najavljeno pogoršanje od utorka Crometeo je nazvao ciklona Leona koja će donijeti obilne oborine, koje će u Dalmaciji ponegdje biti ekstremne.

Prošlog vikenda 'Kristijan' je donio rekordne oborine. Najviše kiše palo je u Dubravicama  pokraj Šibenika, 157 litara po četvornom metru. 

Oprez u prometu - mokri i skliski kolnici

Jak vjetar usporava vožnju na dionicama autocesta A1 između tunela Sveti Rok i vijadukta Božići, A6 Rijeka-Zagreb između tunela Tuhobić i čvora Kikovica, a autoceste su otvorene za sav promet.

12. i 13. listopada, od 8 do 14 sati, zbog sječe stabala u zaštitnom pojasu autoceste A6 Rijeka-Zagreb, između 13.i 15. km (u oba smjera), za promet će biti zatvoreni zaustavni i preticajni traci u smjeru Rijeke, a u smjeru Zagreba preticajni trak. U oba smjera vozit će se voznim tracima, uz ograničenje brzine 60 km/h. Također, u nekoliko navrata promet će biti prekinut na 15 minuta. Mole se sudionici u prometu da poštuju postavljenu privremenu prometnu signalizaciju.

Mokri su i skliski kolnici u većem dijelu zemlje. Na cestama u gorju i duž Jadranske magistrale (DC8) mogući su odroni.

HAK vozače upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 67
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca