Obavijesti

News

Komentari 393

Karamako i Petrov sjedili jedan pored drugog, ali bez pogleda...

Karamako i Petrov sjedili jedan pored drugog, ali bez pogleda...
13

Dan Oružanih snaga: Svečani program je počeo polaganjem vijenca na Spomen ploču utemeljenja ZNG-a te ispaljivanjem 25 počasnih plotuna topničke postrojbe

VIDEO

Svečanim postrojavanjem branitelja Domovinskog rata i pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske i Ministarstva unutarnjih poslova, na stadionu Nogometnog kluba "Zagreb", pred državnim vrhom, u subotu je počela središnja svečanost obilježavanja 25. godišnjice ustrojavanja Oružanih snaga RH, Dana OS RH i Dana Hrvatske kopnene vojske.

POGLEDAJTE VIDEO: Ispaljivanjem plotuna započela središnja proslava Dana OSRH

Pokretanje videa...

00:43

Na stadionu u Kranjčevićevoj ulici, prije 25 godina, održana je prva svečana smotra Zbora narodne garde (ZNG) kad su hrvatskoj javnosti predstavljene prve brigade ZNG-a, iz kojih su tijekom Domovinskog rata nastale Oružane snage RH.

Uz predsjednicu Republike i vrhovnu zapovjednicu Oružanih snaga RH Kolindu Grabar Kitarović, na prigodnoj svečanosti sudjeluju i predsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner, predsjednik Vlade Tihomir Orešković, ministar obrane Josip Buljević, ministar vanjskih i europskih poslova Miro Kovač i ostali visoki državni dužnosnici.

POGLEDAJTE VIDEO: Svečano postrojavanje na stadionu u Kranjčevićevoj povodom Dana OSRH

Pokretanje videa...

02:28

Na proslavi su Tomislav Karamarko i Božo Petrov sjedili jedan pored drugog. ali nisu komunicirali. Ovo je njihov prvi susret nakon jučerašnjeg napetog dana.

Svečani program, u organizaciji Ministarstva obrane i Glavnog stožera OS RH, počeo je polaganjem vijenca na Spomen ploču utemeljenja ZNG-a te ispaljivanjem 25 počasnih plotuna topničke postrojbe.

Pred državnim vrhom postrojilo se 13 povijesnih postrojbi i sinjski alkari.

Svečanost se nastavlja u Športsko-rekreacijskom centru Jarun, gdje će se, uz cjelodnevni program, koji uključuje Taktičko-tehnički zbor naoružanja i opreme OS RH i MUP-a, izložbu iz Vojnog muzeja i muzeja MUP-a te koncert Jazz orkestra OS RH, održati i padobranski skokovi pripadnika OS RH i MUP-a, pokazne vježbe Zapovjedništva specijalnih snaga i MUP-a, prikaz ceremonijalnih radnji Počasno-zaštitne bojne te letački program akrobatske grupe "Krila Oluje".

Tamo će sudjelovati predsjednica Republike i vrhovna zapovjednica OS RH Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner i predsjednik Vlade Tihomir Orešković.

'Hrvatska je prošla težak put do slobode'

Povodom Dana Oružanih snaga Republike Hrvatske i Dana Hrvatske kopnene vojske, najviši državni dužnosnici jučer su položili vijence i zapalili svijeće na zagrebačkom gradskom groblju Mirogoj. Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović promaknula je 299 vojnika, odlikovala 3796, a pohvalila petero pripadnika i pripadnica OSRH te radnike Ministarstva obrane.

- Hrvatska je prošla težak put do slobode i međunarodne samostalnosti, a to je postignuto zahvaljujući velikoj volji hrvatskih ljudi - rekla je predsjednica.

POGLEDAJTE VIDEO: Jučerašnja proslava dana Oružanih snaga RH na Trgu bana Josipa Jelačića

Pokretanje videa...

00:49
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 393
VIDEO

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva
IZ MINUTE U MINUTU

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva

Prošlo je šest dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava