Obavijesti

News

Komentari 62

Danica je suprugu Ivici spasila život, a on ju je ubio sjekirom

Danica je suprugu Ivici spasila život, a on ju je ubio sjekirom
5

Rastrojeni Ivica B. (49) je u srijedu popodne, oko 14,15 sati sjekirom usmrtio svoju suprugu Danicu (64), te pokušao presuditi i sebi aktiviranjem dvije boce plina...

VIDEO

Sve je uništeno. Ne znamo kako dalje. Naš stan dijeli tek tanki zid susjedove kuhinje u kojoj je izbila eksplozija. U dnevnom boravku su nam popucali zidovi, a tijekom gašenja je potpuno poplavljen pod tijekom gašenja požara, cijevi su prolazile preko našeg stana, rekao je Petar Barić, vlasnik susjednog stana i vlasnik kafića u prizemlju zgrade u kojoj je srijedu njegov susjed aktivirao eksploziju dvije boca plina, nakon što je sjekirom usmrtio svoju suprugu. U trenutku eksplozije u stanu su se nalazile njegova supruga i dvogodišnja kćer koja je u tom trenutku spavala.  

Pokretanje videa...

00:13

Vještaci Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ u četvrtak nastavljaju s očevidom stana na Strossmayerovom trgu u Karlovcu u kojem je u srijedu počinjeno stravično ubojstvo i pokušaj samoubojstva. Rastrojeni Ivica B. (49) je oko 14,15 sati sjekirom usmrtio svoju suprugu Danicu (64), te pokušao presuditi i sebi aktiviranjem dvije boce plina. Nakon eksplozije vatrogasce i istražitelje je u stanu zatekao stravičan prizor, u spavaćoj sobi su zatekli mrtvo tijelo Danice koja je nepomično ležala sa sjekirom u glavi, dok su ozlijeđenog i onesviještenog Ivicu pronašli na drugom kraju stana, u kuhinji gdje je aktivirao dvije boce plina.

Pokretanje videa...

00:10

On je s teškim ozljedama opasnima po život, ozljedama i opeklinama glave i prsnog koša, prevezen u karlovačku bolnicu gdje se liječnici bore za njegov život. 

U prostoriji stana u kojoj se dogodila eksplozija pronađeno je tijelo onesviještenog 49-godišnjaka, a u drugoj prostoriji pronađeno je mrtvo tijelo 64-godišnje žene koja je usmrćena hladnim oružjem. 

Ozlijeđeni muškarac prevezen je u zdravstvenu ustanovu gdje su mu utvrđene teške tjelesne ozljede opasne po život koje su nastale uslijed eksplozije. Na mjestu događaja očevidom je rukovodila zamjenica županijske državne odvjetnice u Karlovcu, a u cilju utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja, danas tijekom dana, uz nazočnost vještaka uz Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić" iz Zagreba očevid će se nastaviti, priopćila je Pu karlovačka.

Silna eksplozija je na prvom katu zgrade potpuno uništila dva stana jer su oštećeni nosivi zidovi zgrade i krovna konstrukcija, a i na ostala tri nastala su veća ili nešto manja oštećenja. Nitko od stanara nije mogao prespavati noć u svom domu pa su smještaj bili primorani potražili kod prijatelja i rodbine. Tijekom četvrtka stanari su čistili krhotine žbuke, stakla.

- Deset minuta prije eksplozije je moj sin otišao u školu, u stanu se srećom tada nije nalazio nitko. Ne znam što je natjeralo susjeda da ovo učini. Ništa nije upućivalo na ovo, uglavnom sam ih viđao kako se šeću rukom pod ruku - rekao je Mladen Vukošić, susjed supružnika Bajac u čijem su stanu nastala manja oštećenja. 

Supružnici Bajac su živjeli u stanu kao zaštićeni najmoprimci. Ivica je bolovao od psihičke bolesti. Prije nekoliko mjeseci je pokušao počiniti suicid, tada ga je polumrtvog pronašla supruga Danica i brzom reakcijom mu spasila život. Nakon liječenja je pušten kući, a nitko od susjeda nije očekivao ovakav scenarij. Nakon što je u spavaćoj sobi sjekirom ubio suprugu, u kuhinji je aktivirao dvije plinske boce. 

Pokretanje videa...

00:09

Na tom dijelu zgrade su vatrogasci morali staviti potpore jer je eksplozija uništila krovnu konstrukciju i nosive zidove. Kuhinja u kojoj je on pronađen u nesvjesnom stanju potpuno je izgorjela. U stanu obitelji Bajac danas su bili članovi obitelji, brat ubijene Danice šokiran je događajem. 

- Posljednji sam se sa Danicom čuo u ponedjeljak, pitala me za mog unuka kojeg je jako voljela. Ništa nije upućivala na ovo. Ne znam što se među njima dogodilo, bilo što da kažem lagao bih. Koliko znam nisu imali nikakvih ozbiljnijih problema. Načuli smo da je on bolovao od psihičke bolesti, no oni su to krili od nas i zadržavali za sebe - rekao je brat ubijene Danice.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 62
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'
VELIKA POTRAGA U SRBIJI

Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'

Na istoku Srbije od utorka poslijepodne traje potraga za Dankom Ilić (2). Traže je stotine volontera i policajaca, teren pretražuju i rudari. Pomoć nudi i naš HGSS