Obavijesti

News

Komentari 9

Dječak rođen s organima izvan tijela uskoro će na operaciju

Dječak rođen s organima izvan tijela uskoro će na operaciju
3

Ethan Suglo (3) iz Gane rođen je s organima izvan tijela. Zbog svog izbočenog trbuha zovu hga "trudni dječak". Uskoro će na operaciju koja će mu promijeniti život

VIDEO

Trogodišnji Ethan Suglo iz Gane rođen s ogranima izvan tijela uskoro će biti podvrgnut operaciji koja će mu spasiti život, javlja Mirror.

Prošlog ljeta britanski liječnik David Williams posjetio je svoju kćer, koja u Gani podučava engleski jezik i radi na jednoj radijskoj postaji. Tamo je upoznao Ethanovog oca, Charlesa koji radi na istom mjestu.

- Otac me pitao da pogledam dječaka jer sam liječnik. Mislio sam da ću vidjeti još jedno afričko dijete s napuhanim trbuhom, pothranjeno i puno parazita. Šokirao sam se kad sam vidio Ethana. U 20 godina koliko radim kao doktor nisam vidio takav slučaj, pogotovo ne na tako malenom djetetu. Obećao sam njegovom ocu da ću mu pomoći - govori David.

David je pregledao dječaka i tijekom godinu dana sa suprugom Jacquie kroz humanitarne akcije skupio oko 51.000 funta za Ethanovu operaciju u Velikoj Britaniji. Naime, operacija u Gani nije dolazila u obzir jer ne postoje uvjeti za to, kao ni stručno osoblje koje bi je moglo izvesti.

David je već kontaktirao svoje britanske kolege, a za operaciju će biti potrebno oko 25.000 funta. Ostatak novca bit će za ostalu djecu koja imaju zdravstvenih problema.

Liječnik je kazao da mališana u Gani zovu "trudni dječak" zbog njegovo izbočenog trbuha.

- Roditelji  ga ne puštaju da izlazi iz kuće jer ga svi diraju po trbuhu i komentiraju njegov izgled - kaže David dodajući da će nakon operacije dječak napokon moći normalno živjeti i ići u školu.

- Zaista je nevjerojatan dječak. Vrlo je sretan i hrabar, jako se dobro nosi sa svime - kaže liječnik.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca