Obavijesti

News

Komentari 0

Dječja ronilačka eko-patrola očistila podmorje u Crikvenici

Dječja ronilačka eko-patrola očistila podmorje u Crikvenici
10

Djeca u dobi od 7 do 17 godina ovog je vikenda pod punom opremom zaronilo uz pratnju instruktora i učilo o ljepotama hrvatskog podmorja

VIDEO

Više od 50 djece iz svih dijelova Hrvatske po prvi put je čistilo podmorja i plaže na lokaciji dječjeg Hostela Stoimena u Crikvenici. Djeca u dobi od 7 do 17 godina ovog je vikenda pod punom opremom zaronilo uz pratnju instruktora i učilo o ljepotama hrvatskog podmorja.

- Bilo mi je jako lijepo, ima puno kamenja. Nije mi bilo teško disati, samo je potrebno slušati instruktore ronjenja. U čišćenju podmorja, izvadila sam staru hrđavu stolicu koju je netko bacio - rekla je 12-godišnja Nina Urek kojoj je ovo prvo iskustvo u ronilačkoj eko-patroli.

Za sigurnost djece uz instruktore i voditelje ronjenja ronilačkog kluba HRVI Nemo Adriatic, inače članova Specijalističke ronilačke postrojbe Grada Zagreba, pobrinuli su se i instruktori JVP Zagreb. U akciju se na poziv Zagrebačkog holdinga uključio i Hrvatski skijaški savez. Predstavljao ih je Istok Rodeš, alpski skijaš A muške reprezentacije koji je prvi put zaronio i vadio smeće iz mora.

Edukativni dio programa nastavio je Mario Valentić, promotor zdravog života. Djeci je pokazivao kako se pravilno razgibati i hraniti. Ujedno su i sami dobili priliku pripremiti si zdrav obrok. Grad Zagreb i gradonačelnik prepoznali su značaj ovog projekta. U ime gradonačelnika Milana Bandića, okupljene je pozdravio Pavle Kalinić, pročelnik Ureda za upravljanje u hitnim situacijama.
Inače, cjelokupan program sigurnosti na moru i pod morem provodit će se tijekom cijelog ljeta u odmaralištima Vladimir Nazor u Crikvenici, Savudriji i Dugoj uvali u sklopu ljetnog Avantura kampa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović

Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke
PENAVA 'NA IZVOL'TE'

Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke

Plus+ Ako je Penava spreman uzeti sve što mu Plenković ponudi, u zamjenu za Pupovčev “skalp”, onda imamo vladu
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a