Obavijesti

News

Pokloni i smijeh obilježili djedičin posjet Kući ljubavi

Pokloni i smijeh obilježili djedičin posjet Kući ljubavi
9

Djed Mraz i dalje posjećuje mališane diljem Hrvatske. Ovog puta razveselio je djecu iz Kuće ljubavi i obitelj iz Jastrebarskog

VIDEO

"Dječice moja, čuo sam da ste bili jako dobri. Ponosim se vama i zato za svakoga imam poklon" - rekao je Djed Mraz djeci u Kući ljubavi u zagrebačkom naselju Savica-Šanci.

Najmlađi štićenici Caritasa okružili su Djeda Mraza, a on im je iz vreće izvlačio pakete pune ukusnih Bobi grickalica i slatkiša.


"Djedica nam je uljepšao dan, a mi ćemo poklone podijeliti s našim tetama Silvanom i Margaretom" - rekla su djeca.

Kuća ljubavi skrbi o trudnicama i nezbrinutim majkama s novorođenčadi i djecom do tri godine. 


"Mi bismo voljeli kada bi nas netko odveo u kazalište, na koncert, skijalište na Sljemenu ili u grad na advent." - rekla su djeca i ganula Djeda Mraza svojim skromnim željama. On im je zapjevao božićne pjesmice i izmamio osmijeh na lice. 


"Hvala svim dobrim ljudima koji rade akcije i puno nam pomažu, a volonteri su uvijek dobrodošli." - kaže voditeljica kuće Ivana Hemen. Mlada majka Marina, Djedici se razveselila zajedno sa sinom Kristijanom (2) i kćeri Laurom (1). 

"Iznimno sam zahvalna osoblju ovog doma zbog svega što su učinili za mene i moju djecu." – rekla je Marina.
Ona će zajedno s ostalim majkama i djecom, dočekati Božić u Kući ljubavi.

Nakon što se oprostio s najmlađima, Djedica je sjeo u svoj prostrani Citroën Grand C4 Picasso prepun poklona i zaputio se do Trga bana Josipa Jelačića. Tamo je u ogromnoj božićnoj kuglici ugledao novi Citroën C3.


"Ho-ho-ho! Super bi mi pristajao ovaj crveno - bijeli auto koji je baš u mojim bojama." - rekao je Djedica. Nakon što je natočio gorivo na Ininoj crpki i pojeo ukusan sendvič na Ininom Fresh corneru, zaputio se u Jastrebarsko kod samohrane majke s petero djece. I za njih je pripremio Bobi pakete i Labud proizvode kako bi im zablistao dom za blagdane.


"Bili smo duplo bolji nego prošle godine." - rekla su djeca i nasmijala Djedicu. Najmlađa djevojčica htjela je svoje bombone pokloniti Djedu Mrazu, a zajedno su i zavirivali kroz prozor kako bi vidjeli gdje je božićni jelen Rudolf. 


"Djedice, mi ćemo paziti jedni na druge pa vi sad možete slobodno i do druge djece da ne zakasnite s poklonima." – rekla su djeca. Djedica je za kraj zapjevao ‘Zvončiće’ i svojim Citroënom Grand C4 Picasso prepunim super darova požurio na put do Makarske.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Udruga Sjena upozorila: 'Novi Zakon o socijalnoj skrbi diskriminira njegovatelje'
TRAŽE IZMJENU SPORNE TOČKE

Udruga Sjena upozorila: 'Novi Zakon o socijalnoj skrbi diskriminira njegovatelje'

Smatraju da su točkom 8. navedenog zakona Roditelji njegovatelji i Njegovatelji ponovno i namjerno izmanipulirani, te da nisu zaslužili ovakav diskriminatoran i ponižavajući tretman

Sanader: Možemo ponižava SDP, a oni na to kukavički šute
SAMOSTALNO NA IZBORE

Sanader: Možemo ponižava SDP, a oni na to kukavički šute

Ustvrdio je i da je predsjednik SDP-a Peđa Grbin, zbog potencijalne koalicije, čak odustao od kandidature za premijera te je "bio spreman predati to mjesto Sandri Benčić"
Povjerenstvo za sukob interesa kaznilo Plenkovića s 3.000 kn, može platiti kaznu u 3 rate
NESRAZMJER U IMOVINSKOJ KARTICI

Povjerenstvo za sukob interesa kaznilo Plenkovića s 3.000 kn, može platiti kaznu u 3 rate

U razdoblju od 2016. do 2018. godine prijavio je veća primanja za suprugu od stvarnih. Tako je navedeno da joj je godišnja plaća 121.385 kuna, a tijekom 2016., 2017. i 2018. je u zbilji primila dvostruko manje