Obavijesti

News

Komentari 3

Dogovor o restrukturiranju: U Badelu sastanak s Meteorom

Dogovor o restrukturiranju: U Badelu sastanak s Meteorom

U Badelu 1862  je u petak održan sastanak s potencijalnim strateškim investitorom Meteorom iz Đakova i najvećim vjerovnicima, radi dogovora o restrukturiranju

VIDEO

U Badelu 1862 u petak je održan sastanak s potencijalnim strateškim investitorom Meteorom iz Đakova i najvećim vjerovnicima, radi dogovora o financijskom i operativnom restrukturiranju, priopćeno je iz Badela.

"U skladu s odredbama Zakona o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi, održan (je) sastanak s potencijalnim strateškom investitorom društvom Meteor d.o.o. iz Đakova te najvećim vjerovnicima društva koji predstavljaju 94,09 % potraživanja u postupku, u cilju postizanja dogovora oko mjera financijskog i operativnog restrukturiranja, kao sastavnih dijelova Plana financijskog i operativnog restrukturiranja", kaže se u priopćenju.

Na sastanku su prezentirani elementi ponude Meteor grupe koji predstavljaju polazište za izradu plana financijskog i operativnog restrukturiranja, o čijem prihvaćanju će odlučivati vjerovnici u okviru postupka predstečajne nagodbe, a koji će u okviru zakonskih rokova biti objavljeni, dodaje se.

Najavljuje se da će se pregovori s vjerovnicima oko usuglašavanja elemenata plana restrukturiranja, intenzivno nastaviti u idućem razdoblju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Badel 1862 je u postupku predstečajne nagodbe, koji je započet 23. travnja 2013. godine, a 29. srpnja te godine bio je prekinut, da bi 3. studenoga ove godine, po sili zakona, postupak bio nastavljen jer su dugovi kompanije premašili vrijednost temeljnog kapitala.

Meteor grupa odabrana je za strateškog partnera Badela 1862 na temelju poziva strateškim investitorima na iskazivanje interesa za sudjelovanje u restrukturiranju koji je Uprava Badela objavila u svibnju. 

Za Badel su zainteresirani i Slovački St. Nicolaus i Viro tvornica šećera koji su sklopili sporazum o zajedničkom nastupu u procesu trajnog rješenja poslovne perspektive Badela 1862 putem odabira strateškog partnera, odnosno sudjelovanja u postupku predstečajne nagodbe.

St. Nicolaus je iskazao interes za Badel i na pozivu strateškim investitorima, a na taj se poziv odazvao i Viro, i to kroz tvrtku Oštrc. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!
SPEKTAKL

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!

Lani sam u ovo vrijeme bila doma u alkoholiziranom stanju. Ovo je veliki uspjeh za mene i moj mali tim velikih ljudi, rekla je Karabatić

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...
PREFERENCIJALNI GLASOVI

Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...

Preferencijalni glasovi su skinuli mandate Mostu, Domovinskom pokretu, PGS-u, ali otkrili i stranačke netrpeljivosti i pomrsili planove šefovima stranaka. Čačić i Glavašević ipak neće u Sabor