Obavijesti

News

Komentari 215

Donaldova dinastija: Tko je tko u velikoj Trumpovoj obitelji?

Donaldova dinastija: Tko je tko u velikoj Trumpovoj obitelji?
11

Novi američki predsjednik Donald Trump u aktualnom trećem braku sa Slovenkom Melanijom ima desetogodišnjeg sina. No prije toga bio je dva puta oženjen

VIDEO

Tko je to na fotografiji:

1. sin Donald Jr. sa suprugom Vannesom i dvoje djece

2. kći Ivanka Trump sa suprugom

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

3. sin Eric sa suprugom

4. kći Tiffany

5. sin Barron

Slovenka Melanija rođena Knauss postala je prva dama Amerike.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:07

Njezin 24 godine stariji suprug Donald ušao je u Bijelu kuću i tako postao 45 predsjednik SAD-a. Ona je njegova treća supruga.Donald je prije nje ljubio dvije plavuše. S prvom suprugom Čehinjom Ivanom dobio je troje djece, a s drugom Amerikankom Marlom jedno dijete. Pa krenimo od početka

Ivana Trump  - prva žena

Poznat kao veliki ljubitelj žena novi predsjednik SAD-a Donald Trump prvi put se oženio tri godine mlađom češkom manekenkom i skijaškom olimpijkom Ivanom Zelničkovom 1977. godine i u 15-godišnjem braku dobili su dva sina i kćer.

Ona je rođena 1949. u gradu Zlinu u tadašnjoj Čehoslovačkoj. Udala se prvi put sa dvadeset i dvije godine i to za agenta za prodaju nekretnina Alfreda Winklmayra, koji joj je bio prijatelj iz djetinjstva.  No, 1975. godine seli u Kanadu, razvodi se, počinje raditi kao model i uskoro odlazi u New York. Tamo upoznaje Donalda Trumpa koji ostaje opčinjen dugonogom plavokosom češkom ljepoticom. Nakon samo godinu dana veze se žene i na Staru Godinu 1977. dobivaju prvo dijete, sina Donalda Jr., 1981. kći Ivanku, a 1984. godine i sina Eric. Govorila je da ju je osvojio šarmom, inteligencijom i svojom nepresušnom energijom.

Pixsell

Bračni par Trump ubrzo postaje jedan od najpoznatijih u njujorškom otmjenom društvu, a Donald je Ivani također pružio važnu ulogu u razvoju vlastitog poslovnog imperija, pa je u jednoj anketi 1990. godine  Ivana proglašena "hotelijerkom godine" u SAD-u.  Kada je krajem 1990. otkriveno kako Donald održava vanbračnu vezu s glumicom Marlom Maples,  Ivana pokreće spektakularnu brakorazvodnu parnicu, intezivno praćenu u medijima koja je okončana sudskom nagodbom 1992. godine. Donald je Ivani isplatio 25 milijuna dolara, a ona je prilikom isplate izgovorila čuvenu rečenicu:

– Nemoj se ljutiti, uzmi mu sve.

Nakon toga Ivana se udavala još tri puta, ali su svi brakovi završili razvodom. Velika je ljubiteljica jadranske obale te je na ljetovanju u Hrvatskoj bila puno puta.

Twitter

Sa kćeri Ivankom

Ivana Trump s bivšim mužem Donaldom ostala jeu korektnim odnosima, te je 2016. godine javno podržala njegovu kandidaturu za američkog predsjednika jer bi, istaknula je više puta, bio sjajan predsjednik.

Marla Maples - druga žena

Donald i 17 godina mlađa Marla započeli su vezu još dok je Donald bio u braku s Ivanom. Zbog ove lijepe plavokose misice, jedine Amerikanke od Trumpovih žena, Donald je ostavio Ivanu. Marlu su tada svi gledali kao razaračicu slavne obitelji, a uskoro su ona i Donald uplovili u bračnu luku.

Nikad nije ništa ružno rekla o bivšem suprugu a čak je 2013. godine priznala u Oprah show da ga nikad nije prestala voljeti.

Petero djece od tri žene

Donaldova djeca iz braka s Ivanom, sinovi Donald J. i Eric kao i kći Ivanka završili su visoke škole i od prvog dana radili za oca. Danas su na vodećim pozicijama obiteljskog koncerna The Trump Organization. 

Donald Junior

Najstariji sin Donald (39) diplomirao je ekonomiju, a tečno priča i češki, jezik svoje majke. Nikad se previše nije medijski eksponirao, radi s bratom i sestrom u obiteljskoj tvrtki već godinama.

Vjenčao se 2005.godine s manekenkom Vanessom Haydon te s njom dobio dvije kćerke i tri sina.

Ivanka Trump

Drugo dijete Ivane i Donalda lijepa Ivanka majka je troje djece, ali i vješta i vrijedna poslovna žena. U obiteljskoj tvrtki zadužena je za hotele i nekretnine, a kao mlada se bavila i manekenstvom. I ona je diplomirala ekonomiju. 

Ivanka Trump

U izbornoj kampanji Trumpovo najjače oružje upravo je bila njegova kći Ivanka. Kad je on 6. lipnja 2015. objavio svoju kandidaturu, Ivanka je bila ta koja je oca predstavila naciji i svijetu. Ivanka je, naime, elegantna, lijepa i pristojna za razliku od svojeg često vulgarnog oca.

REUTERS/Pixsell

Od 2009. je u skladnom braku s Jaredom Kushnerom radi kojeg se preobratila na židovstvo. Ove godine su u kolovozu posjetili Dubrovnik.

Eric Trump

Najmlađe dijete Ivane i Donalda radi s starijom sestrom i bratom, a njegova uloga u tvrtki je širenje obiteljskog carstva izvan granica SAD-a. Diplomirao je financije i menadžment. Također je vlasnik obiteljske vinarije te vodi golf terene u vlasništvu njegova oca. Bavi se i humanitarnim radom.

Na čelu je  humanitarne udruge, koja skuplja novac za dječje bolnice. Prije dvije godine vjenčao se sa svojom dugogodišnjom djevojkom producenticom Larom Yunaskom.

Tiffany Trump

Jedino dijete Donalda i Marle 23-godišnja Tiffany ove godine je završila University of Pennsylvania te zaradila diplomu iz sociologije i urbane kulture. Cijelo vrijeme studija imala je podršku roditelja, ali i polubrata i polusestre Ivanke i Barona s kojima je bliska.

U vrijeme svojih tinejdžerskih dana izrazila je želju da postane pop pjevačica pa se tako 2014. godine okušala u glazbenom svijetu, objavivši singl "Like a Bird". Uspjeh singla nije bio zapažen pa je odustala od glazbe.

Njezin Instagram profil je jako popularan jer se Tiffany druži s američkom elitom. Ona je jedna od onih bogatih klinaca na Instagramu. 

 

Happy Birthday dad! I love you!🎈

A photo posted by Tiffany Ariana Trump (@tiffanytrump) on

Barron Trump

Najmlađe dijete novoizabranog američkog predsjednika ima tek 10 godina. Godinu dana nakon vjenčanja, Melanija je rodila Barrona, a navodno osim engleskog dječak priča i slovenski. Iako mu je tek deset godina, nije mu bilo teško pratiti svog oca po predizbornim skupovima.

Barron Trump
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 215
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Majka ostavila auto iza štale? Susjedi sumnjičavi: 'Nestanak je prijavila tek sat i pol nakon...'
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Susjedi sumnjičavi: 'Nestanak je prijavila tek sat i pol nakon...'

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...
Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...
FOTO: STRAVIČNA PROMETNA

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...

U autobusu je bilo 53 putnika te dvoje vozača. Uz pet poginulih više ljudi je teško ozlijeđeno u ovoj nesreći...