Obavijesti

News

Komentari 141

DORH traži skidanje imuniteta saborskom zastupniku Sauchi

DORH traži skidanje imuniteta saborskom zastupniku Sauchi

Večeras je u Sabor stigao zahtjev DORH-a za ukidanjem imuniteta Tomislavu Sauchi, bivšem predstojniku Ureda bivšeg premijera Zorana Milanovića

VIDEO

Večeras je u Sabor stigao zahtjev DORH-a za ukidanjem imuniteta Tomislavu Sauchi, bivšem predstojniku Ureda bivšeg premijera Zorana Milanovića. Potvrdio je to HDZ-ovac Žarko Tušek, predsjednik MIP-a. Zahtjev su zaprimili danas popodne, a sjednica na kojoj će se raspravljati o skidanju imuniteta bit će sutra ujutro u 8.30 sati.

Petrov je zahtjev predao predsjedniku Mandatno-imunitetnog povjerenstva Žarku Tušeku. Kako doznajemo, zahtjev za skidanje imuniteta Sauchi povezan je s nedavno otkrivenom aferom o sumnjivim isplatama dnevnica za tri bivša Milanovićeva savjetnika.

Državna revizija, još prije nekoliko mjeseci, utvrdila je da ne postoji potrebna dokumentacija za isplate dnevnica za putovanja u inozemstvo u iznosu od 40 tisuća eura. Prema nalazu za 2015. godinu iz ureda bivšeg premijera Zorana Milanovića trojici njegovih posebnih savjetnika - Nevenu Budaku, Siniši Petroviću i Slavku Goldsteinu isplaćeno je 307.785 kuna za inozemne dnevnice. Radi se o više od 500 inozemnih dnevnica, a putnim nalozima nije priloženo izvješće s puta niti druga vjerodostojna dokumentacija koja bi potvrdila da je putovanje obavljeno. Nakon pisanja medija koji su upozorili na taj podatke u revizijskom izvješću DORH je, prije tri dana, ispitao tadašnjeg premijerovog predstojnika Ureda Tomislava Sauchu i neke od savjetnika. 

Svi su tvrdili da nemaju veze s isplatama i da nisu putovali niti uzeli novac za putne troškove. Zahtjev DORH-a za Tomislava Sauchu očito znači da istražitelji imaju dovoljno indicija da protiv njega pokrenu istragu, ali je prije toga potrebno ukinuti njegov saborski imunitet. To bi u petak trebalo biti na dnevnom redu saborskog mandatno-imunitetnog povjerenstva. Nakon toga, ako je suditi po ranijim sličnim slučajevima, može se očekivati i privođenje bivšeg šefa Ureda Zorana Milanovića.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- SDP je odmah zatražio istragu DORH-a. Da bi se ona pokrenula nužno je skidanje imuniteta kolegi Sauchi te taj zahtjev SDP prihvaća. Vjerujemo u pravednu istragu državnih institucija bez političkog utjecaja. Važno je da ona bude provedena brzo jer je to u interesu Hrvatske, kolege Sauche, svih zastupnika u Hrvatskom Saboru i SDP-a - poručili su iz SDP-a.

- Mi čim smo čuli za to u SDP-u zatražili smo brzu istragu i drago nam je da ona ide brzo. I dalje ćemo insistirati da ona bude pravedna i bez političkog utjecaja. Što se tiče skidanja imuniteta, naravno da ćemo podržati skidanje, to je u interesu svih, istina se mora saznati. Što se prije sazna, to bolje. Tražimo da se ona utvrdi -poručio je SDP-ov Orsat Miljenić. 

Na pitanje vjeruje li kolegi Sauchi, rekao je kako mu on vjeruje.

- Nisam član MIP-a, tako da nemam puno više informacija od onog što sam pročitao na portalima - rekao nam je Peđa Grbin.

Komentar samog Tomislava Sauche za sad nismo dobili.

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 141
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina