Obavijesti

News

Komentari 175

Paravinja zadavio djevojku (21) pronađenu u Sanskom mostu?

Paravinja zadavio djevojku (21) pronađenu u Sanskom mostu?
11

Dosad se javilo 7 žena koje tvrde da ih je Paravinja silovao ili htio silovati. Antoniji još nema ni traga. Policija u BIH navodno sumnja da ja Paravinja ubio djevojku (21)

VIDEO

Policija Unsko-sanskog kantona sumnja kako je Dragan Paravinja povezan s ubojstvom Amine Šabanagić (21), piše Sarajevo-x.com. Djevojka je prije sedam godina zadavljena i bačena iza muslimanskog groblja Greda u Sanskom Mostu. Policija je ponovo pokrenula istragu te je posjetila zatvor Kula u Istočnom Sarajevu gdje se Paravinja nalazi i uzeli su uzorke njegovog DNK, piše Sarajevo-x.com. Nakon analize znat će da li je Paravinja ubio djevojku ili nije. 

Sotonina obrana: 'Nevin sam, sve je krivo shvatila'

Nisam agresivan i nisam manipulator. Sve drugo što je sudska vještakinja psihijatrica Zorica Lazarević navela o mojem duševnom stanju je istina. Tim riječima je Dragan Paravinja, kojem se na Osnovnom sudu u Sokolcu nedaleko od Sarajeva sudi za pokušaj silovanja i ozljeđivanje G. S. 2002. godine u selu Dvorišta, zatražio dodatno vještačenje. Sutkinja je njegov zahtjev odbila. Presudu će izreći u petak u 13 sati. Tužiteljica je zatražila maksimalnih deset godina zatvora. Dragan Paravinja je naglasio da se ne smatra krivim za pokušaj silovanja, ali se oštećenoj ispričao na svemu što joj je učinio. Naglasio je da je obiteljski čovjek, otac dvoje djece i da su ozljede žene koju je pokušao silovati tek lakše prirode.

- Pokušao sam s njom stupiti u intimne odnose, ona je sve krivo shvatila. Žao mi je zbog svega - rekao je. Oštećena je u utorak u sudnici prepoznala Paravinju. Ispričala je sve detalje traume koju će nositi cijeli život, a posebno ju je zaboljelo što je Paravinja poslao svoju suprugu kod nje moliti da promijeni iskaz.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- On je manipulator i uvijek su mu drugi krivi za ono što ga se optužuje - naglasila je tužiteljica. Citirala je sudsku vještakinju koja je, među ostalim, naglasila da je optuženik ubrojiv i vrlo inteligentna osoba.

Psihijatrica Zorica Lazarević je ustvrdila da je “egocentrik, agresivan, impulzivan, niskog praga tolerancije na frustracije, ponaša se po principu trenutnog zadovoljstva, manipulativan, izražene tendencije za optuživanje drugih, neiskren...”. Rekla je kako mu ne preporučuje psihijatrijsko liječenje. Uporno se pokušavao braniti da su presude krajem ‘90.-ih godina u Srbiji bile posljedica “političkog progona kojem je bio izložen”. Sud u Sokolcu raspisao je za njim tjeralicu 2005.

Ne gube nadu i dalje je traže u zadarskom zaleđu

Za  nestalom Antonijom Bilić (17) u utorak je tragalo 50 policajaca interventne, specijalne i kriminalističke policije zajedno s gorskim spasiocima. Češljali su teren od Zatona Obrovačkog do tunela Prezid i od toga tunela do željezničkoga nadvožnjaka na tom dijelu ceste. Antonija je nestala prije više od mjesec dana. Ušla je u kamion Dragana Paravinje. Stopirala je na mostu preko Čikole i otad joj se gubi svaki trag.

Ipak nema BiH državljanstvo

RTL je u utorak javio kako Dragan Paravinja ipak nema državljanstvo Bosne i Hercegovine. Paravinja je, podsjetimo, u ponedjeljak pred sudom koji je trebao odlučivati o njegovom izručenju Hrvatskoj rekao kako ima BiH državljanstvo te da ima bosansku putovnicu i osobnu iskaznicu Republike Srpske. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 175
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a