Obavijesti

News

Komentari 118

Dragana Haines: 'Ni Josipović ni Milanović nisu me posjetili'

Dragana Haines: 'Ni Josipović ni Milanović nisu me posjetili'
1

Supruga humanitarca Davida Hainesa, progovorila je za hrvatske medije nakon objavljivanja identiteta Džihadi Johna, čovjeka koji je ubio njezinog supruga

VIDEO

Dragana Haines, supruga ubijenog humanitarca Davida Hainesa, progovorila je prvi put za hrvatske medije nakon objavljivanja identiteta Džihadi Johna, odnosno Mohammeda Emwazija, ubojice njezinog supruga. Za televiziju N1 govorila je o ubojstvu supruga i izrazila nadu da može nastaviti živjeti bez straha. Dragana je otkrila kako se nosi s gubitkom svoga supruga kojeg su džihadisti smaknuli odsijecanjem glave:

- Dan za danom, jedan po jedan dan. To je nešto što ostaje, što je obilježilo mene i moje dijete do kraja života. Sam način na koji je suprug uzet od nas je zastrašujući. Smrt je sama po sebi težak događaj, ali način na koji smo mi izgubili Davida je prestrašan - priča Dragana. 

'Postoji li volja da ih se zaustavi?'

Haines smatra da Zapad može, ali ne želi učiniti više u borbi protiv Islamske države

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Meni je nevjerojatno da uz svu vojnu snagu koju imaju SAD, Velika Britanija, Francuska, Italija, Njemačka, da 30.000-ak islamskih boraca sije toliko zla. Postoji li volja da ih se zaustavi? - pita se Dragana.

Ona tvrdi da je ni tadašnji predsjednik Josipović ni premijer Milanović nisu posjetili nakon što je objavljena vijest da je David ubijen. Od predsjednika nije dobila ništa, a od Milanovića je dobila tek pismo sućuti.

Htjela sam doći do premijera ili predsjednika, ali rekli su mi 'nemoj' 

- Nitko me nije posjetio, ja sam čak preko Davidovog brata nudila da ja pokušam direktno doći do premijera ili predsjednika, budući da Britanci imaju pravilo da ne pregovaraju s teroristima i da ne nude otkupnine, kako bi Hrvatska sudjelovala u pregovorima, no poruka je bila: 'Ne, nemoj ništa raditi. To samo može ugroziti njegov život.' I onda sam se našla između dvije vatre kad želite nešto napraviti, a to može ugroziti njegov život. Što tada napraviti? To je nešto s čime ja moram živjeti cijeli život. Možda da sam ipak pokušala, možda bi pristali na otkupninu i možda bi David danas bio s nama - priča Dragana. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 118
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Iz SDP-a najavili izvanredno obraćanje nakon sjednice Ustavnog suda o Milanoviću
POSTIZBORNI PREGOVORI

Iz SDP-a najavili izvanredno obraćanje nakon sjednice Ustavnog suda o Milanoviću

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1