Obavijesti

News

Komentari 33

Dubrovnik je zabijelio snijeg, u BiH se vukovi spuštaju u sela

Dubrovnik je zabijelio snijeg, u BiH se vukovi spuštaju u sela
12

Na dubrovačkom području palo je oko dva centimetra snijega, a zbog najavljenog nevremena Zagreb šalje pomoć Splitu. Zbog hladnoće vukovi u Bosni silaze u sela

VIDEO

Dubrovnik je zabijelio snijeg koji je počeo padati u četvrtak oko 19.30 sati. Zabijelili su se krovovi, zemljane površine, stabla i automobili. Palo je oko dva centimetra snijega koji pada i na širem dubrovačkom području, u Konavlima i Župi dubrovačkoj. Promet se zasad odvija bez poteškoća. 

U petak će se iz Zagreba za Split poslati dodatna pomoć u mehanizaciji i opremi. Oprema se šalje zbog najave novih elementarnih nepogoda, a iz Službe za informiranje zagrebačkog gradonačelnika obavijestili su da slanje pomoći Splitu neće ugroziti čišćenje zagrebačkih ulica. U Split će se poslati dva traktora opremljena ralicom, posipačem soli i sipine, te tovarnim sandukom za sol. Šalje se i udvojena posada za oba vozila. 

Brčko: Hrvatski brod već je 10 dana zarobljen na Savi

Mladen Rogić, kapetan Kapetanije Brčko (BiH), rekao je kako zbog niskog vodostaja i zaleđene vode, hrvatski teretni brod Galdovo, već deset dana stoji na rijeci Savi u Brčkom, javlja Fena. 

- Brod je krenuo iz Siska s namjerom da preuzme dvije teretne potisnice iz brčanske Luke da bi ih nizvodno prevezao do Beograda. Međutim, u međuvremenu, zbog vremenskih nepogoda, beogradska kapetanija zabranila je plovidbu tako da će ovaj brod, koji je u potpunosti osiguran, još ostati na Savi u Brčkom - rekao je Rogić. 

On je istaknuo kako je trenutno debljina leda na Savi između 20 i 25 centimetara te da brodari moraju čekati da se led otopi da bi nastavili plovidbu jer Brčko ne posjeduju ledolomce, a i da ih ima ne bi lomili led jer se u ovakvim uvjetima oni ne angažiraju.

U Bosni se vukovi zbog hladnoće spuštaju u sela

Zbog velike hladnoće u Bosni su se vukovi počeli spuštati nadomak Sarajevu. Sve više gladnih vukova silazi u hadžićka sela. Jednog su u Žunovnici pokušali uhvatiti radnici tvrtke 'Komunalac' nakon što su ga uočili ispred garaža za kamione, ali im je pobjegao. 

Ipak, veći problem u državi bi mogli raditi psi lutalice kojih prema procjenama stručnjaka ima nekoliko desetaka tisuća. Kinolog i sudac na natjecanjima pasa, Refet Hadžić rekao je za Dnevni avaz da bi psi zbog nemogućnosti da sebi pribave dovoljno hrane mogli početi napadati građane. S obzirom da su kontejneri zatrpani snijegom oni će se organizirati u čopore kako bi pokušali doći do hrane. 

- Ljudi inače nisu hrana za pse, ali nekoliko dana gladi može psa natjerati na svakakve poteze - rekao je Hadžić. Dodao je da jedan pas vjerojatno neće napasti, ali čopori su opasni. 

Selma Filipović s Veterinarskog fakulteta rekla je da zbog kontakta pasa s divljim životinjama postoji opasnost od zaraznih bolesti. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca