Obavijesti

News

Komentari 35

Dvojac uhvatio razbojnika koji je opljačkao benzinsku postaju

Dvojac uhvatio razbojnika koji je opljačkao benzinsku postaju
1

Policajci Dario Šolaja i Krešimir Mihaljević iz VI. Policijske postaje Remetinec uhvatili su u travnju opasnog razbojnika na benzinskoj postaji u Aveniji Dubrovnik

VIDEO

Zagrebački policajci Dario Šolaja (25) i Krešimir Mihaljević (28) iz VI. Policijske postaje Remetinec uhvatili su krajem travnja opasnog razbojnika na benzinskoj postaji u Aveniji Dubrovnik. Naime, zbog učestalih pljački na istoj benzinskoj obišli su je sat iza ponoći i svjedočili razbojništvu.

- Stajali smo u stražnjem spremištu benzinske i razgovarali sa zaposlenikom. Pljačkaš je upao i zaprijetio pištoljem prodavaču - govori Mihaljević. Kolega i on sve su čuli. Čim je razbojnik počeo bježati s vrijednim plijenom, potrčali su za njim.

Nije daleko dospio. Svega 50-ak metara od benzinske smo ga uhvatili, vezali i priveli u postaju - kaže Mihaljević, inače krim policajac. Priznaje, dok su slušali kako naoružani muškarac prijeti prodavaču nije im bilo svejedno.

Na trenutak nas je uhvatio strah jer nismo znali na što je sve spreman, hoće li pucati. Rijetko koji policajac ima priliku iskusiti na ovaj način kazneno djelo, iz prve ruke -  govori Mihaljević. Dodaje kako su najgori slučajevi u njegovih šest godina rada oni obiteljskog nasilja.

- Sjećam se teškog slučaja koji smo uspjeli riješiti nakon dva i pol sata mukotrpnog pregovaranja. Suprug se zaključao sa ženom u sobi i prijetio joj pištoljem - rekao je Mihaljević. Ipak, u sjećanju mu je ostala i ''zabavna'' akcija. Istu večer dva puta je istom vozaču oduzeo auto.

Prvi put smo ga isključili iz prometa jer smo ga uhvatili pijanog. No, on nije otišao kući nego nastavio piti s prijateljem. Istu večer zaustavili smo ih slučajno opet i uzeli prijateljev auto – kaže Mihaljević. On i kolega Šolaja naši su policajci mjeseca jer su hrabro zaustavili opasnog razbojnika da pobjegne s plijenom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Pedofilski skandal: Bozaniću, nazovi Papu da  napravi reda
S FRANJOM NEMA LABAVO

Pedofilski skandal: Bozaniću, nazovi Papu da napravi reda

Vrh čileanske Katoličke crkve ponudio je Papi kolektivnu ostavku zbog pedofilskih skandala. Naši biskupi pak pedofilske skandale godinama guraju pod tepih

Udar na Brkića: Tajna trojka spremna je za puč u HDZ-u
NOVI EXPRESS

Udar na Brkića: Tajna trojka spremna je za puč u HDZ-u

Novi broj tjednika Express čitateljima daruje super knjigu, a na glavnoj temi Express otkriva tko je moćna trojka koja je pokušala čudovišni puč u HDZ-u
Ovo je pet stvari koje možete napraviti bolje u svojoj vezi
VEĆ DANAS

Ovo je pet stvari koje možete napraviti bolje u svojoj vezi

Vezu treba graditi, nositi se sa svakodnevnim problemima i situacijama i tražiti rješenja i kompromise. Kako "se održati" i što možete napraviti bolje već danas?