Obavijesti

News

Komentari 54

Evo tko u Hrvatskoj ima neto prosječnu plaću od 10.493 kn

Evo tko  u Hrvatskoj ima neto prosječnu plaću od 10.493 kn
1

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po satu za ožujak 2016. godine iznosila je 31,44 kune, što je u odnosu na veljaču nominalno manje za 7,2 posto

VIDEO

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u hrvatskim pravnim osobama iznosila je za ožujak 5.722 kune, što je nominalno više za 1,2 posto, a realno za 0,5 posto u odnosu na veljaču, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća za ožujak u odnosu na isti mjesec prošle godine nominalno je viša za 1,9 posto, a realno za 3,7 posto.

Najviša 10.943 kune, a najniža 3.326 kuna

Najviša prosječna mjesečna neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama za ožujak 2016. isplaćena je u proizvodnji rafiniranih naftnih proizvoda, u iznosu od 10.943 kune, a najniža je isplaćena u proizvodnji odjeće, 3.326 kuna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Za razdoblje od siječnja do ožujka 2016. godine, prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama iznosila je 5.673 kune, što je u odnosu na isto razdoblje 2015. nominalno više za 2,1 posto, a realno za 3,4 posto.

Medijalna neto plaća za ožujak, odnosno ona koja dijeli zaposlene na isti broj ispod i iznad tog iznosa, iznosila je 5.436 kuna. To također znači da je više zaposlenih s plaćom manjom od prosječne, od onih s višom od prosjeka.

Prosječna mjesečna bruto plaća u pravnim osobama za ožujak od 7.825 kuna, nominalno je viša za 1,2 posto, a realno za 0,5 posto u odnosu na veljaču. Na godišnjoj je razini, pak, nominalno porasla za 2,3, a realno za 4,1 posto.  

Neto plaća po satu - 31,44 kuna

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po satu za ožujak 2016. iznosila je 31,44 kune, što je u odnosu na veljaču nominalno manje za 7,2 posto, a u odnosu na ožujak prethodne godine za 2,1 posto.

U ožujku 2016. bila su 182 plaćena sata, što je za 9 posto više nego u prethodnome mjesecu. Najveći broj plaćenih sati bio je u vodnom prijevozu (191), a najmanji u socijalnoj skrbi bez smještaja (164).

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 54
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'
VELIKA POTRAGA U SRBIJI

Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'

Na istoku Srbije od utorka poslijepodne traje potraga za Dankom Ilić (2). Traže je stotine volontera i policajaca, teren pretražuju i rudari. Pomoć nudi i naš HGSS