Obavijesti

News

Komentari 144

FBI istražuje Hillary, Trump: 'Njene spletke su nedopustive'

FBI istražuje Hillary, Trump: 'Njene spletke su nedopustive'
1

Direktor FBI-ja James Comey izjavio je kako agencija ponovno pokreće istragu e-mailova predsjedničke kandidatkinje i nekadašnje državne tajnice Hillary Clinton..

VIDEO

Direktor FBI James Comey obavijestio je u petak američke zastupnike da ponovno otvara istragu o tome kako je vodeća kandidatkinja za Bijelu kuću Hillary Clinton koristila privatnu elektroničku poštu dok je bila državna tajnica, nakon što su otkriveni novi e-mailovi "koji se čine važnima".

Comey je najavio da će FBI poduzeti "odgovarajuće istražnje radnje" kako bi utvrdio sadrže li novi e-mailovi klasificirane informacije "te procijeniti njihovu važnost za istragu".

Direktor savezne policije to je rekao u pismu predsjednicima nekoliko odbora Kongresa i Senata, koje je u srpnju izvijestio da je istraga FBI-a gotova i da nema dokaza da je Clinton prekršila zakon, ali je pokazala "krajnji nemar".

"Iako FBI ne može odrediti hoće li te informacije biti bitne ili ne i iako ne mogu predvidjeti koliko će trajati taj dodatni posao, držim da je važno da vaša povjerenstva budu upoznata s našim radom", zaključio je Comey.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Republikanski protukandiat Donald Trump odmah je reagirao na te informacije na skupu u Manchesteru, u New Hampshireu.

"Korupcija Hillary Clinton je dosegla neviđene razmjere. Ne možemo dopustiti njezine spletke u Ovalnom uredu. Poštujem što je FBI odlučio ispraviti svoju pogrešku. Bilo je to veliko izigravanje pravde, a nadamo se kako će sada to biti ispravljeno", istaknuo je.

State Department objavio je da će surađivati s FBI-em u novoj istrazi. "Spremni smo surađivati ako se to od nas zatraži, ali u ovome trenutku nemamo nikakve nove pojedinosti ili informacije", rekao je glasnogovornik Mark Toner.

Afera je izbila u ožujku 2015., malo prije ulaska demokratske kandidatkinje u kampanju. Zamjereno joj je što je koristila isključiio privatnu elektoničku poštu umjesto vladine tijekom četiri godine dok je Clinton bila na čelu američke diplomacije i time potencijalno ugrozila povjerljive informacije.

Kampanja Hillary Clinton uvjerena da se zaključak FBI-a neće mijenjati

Šef kampanje Hillary Clinton izjavio je u petak kako je "uvjeren" da će FBI ponovno zaključiti da nema razloga za podizanje tužbe protiv bivše državne tajnice u vezi s korištenjem privatne elektroničke pošte.

Direktor FBI James Comey obavijestio je u petak američke zastupnike da ponovno otvara istragu o tome kako je vodeća kandidatkinja za Bijelu kuću koristila privatnu elektroničku poštu dok je bila državna tajnica, nakon što su otkriveni novi e-mailovi "koji se čine važnima".

"Direktor FBI-a mora američkom narodu odmah reći sve pojedinosti o tome što se sada istražuje", rekao je John Podesta.

"Uvjereni smo da se zaključci neće razlikovati od onih do kojih je FBI došao u srpnju", istaknuo je.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 144
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a