Obavijesti

News

Franck - bogatstvo okusa i mirisa koji život čine ljepšim

Franck - bogatstvo okusa i mirisa koji život čine ljepšim
16

Iza svakoga Franck proizvoda stoji velika predanost, rad i trud, bogato stručno znanje i iskustvo, odlično poznavanje tržišta i potrošača te značajna ulaganja u razvoj i inovacije

Ovogodišnji gourmet program ATP turnira u Umagu obogatile su zanimljive Franckove radionice i degustacije pod nazivom "Bogati svijet kave" organizirane s ciljem promocije kulture ispijanja i rituala pripreme mljevene kave.    

Uz moderatoricu Antoniju Mandić, stručni voditelji radionice Franckovi profesionalni baristi, posjetiteljima turnira predstavili su bogatu povijest kave i mnoštvo zanimljivosti o ovome omiljenom crnome napitku. S naglaskom na aromatičnost i punoću okusa upravo mljevenih kava prezentirani su i različiti načini njihove pripreme kod kuće. 

Ljubitelji kave tako su uz degustacije saznali više o posebnostima svake od Franckovih mljevenih kava poput Franck 100% Arabice, Franck 100% Arabice s okusom lješnjaka i čokolade te posebnih premium „single origin“ kava Guatemale i Costa Rice. Uz već uvriježeni način pripreme mljevene kave u džezvi, predstavljeni su i drugi, praktični načini pripreme kave - u kafetijeri, kao filtar kava te metodom franch pressa koji daju savršeno aromatičnu kavu. 

Franck je predstavio i  novo rashlađenje za vruće ljetne dane Cool Up! - osvježavajuće napitke od esencije čaja koji se priprema s vodom i puno leda – Franck Cool Up!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Franck Cool Up! je fini napitak bez dodanih umjetnih sladila, aroma i bojila te je prikladan za sve uzraste i konzumaciju u bilo koje doba dana. Dolazi u tri neodoljiva okusa: Pepermint, Zeleni čaj i Jabuka Mix koji savršeno rashlađuju, osvježavaju tijelo i zasigurno neće nikoga ostaviti ravnodušnim. S obzirom da Franck Cool Up! sadrži isključivo prirodne sastojke, riječ je o pravoj kreaciji prirode u čaši koju će ljubitelji prirodnih napitaka posebno cijeniti tijekom cijele godine. 

Franckova radionica na temu Latte Arta – umjetnička nadogradnja u pripremi i posluživanju kave

Pod voditeljskom palicom Antonije Mandić, Franckovi profesionalni baristi i voditelji razvoja HoReCa usluga Josip Novačić, Zoran Trkulja i Karlo Pešun pokazali su na ovogodišnjem Festivalu kave i čokolade kako se lijevanjem mlijeka u šalicu kave te korištenjem čokolade uz docrtavanje štapićima stvaraju prava mala remek-djela.

Završni sjaj svakoj kvalitetnoj kavi, pa tako i  Franck kavi daje upravo proces pažljive obrade, a njena izvrsnost prepoznaje se u svakoj šalici.

Uz ove novitete i zanimljivosti, svi posjetitelji turnura u Umagu mogli su kušati i najfinije kave iz bogatog asortimana mljevenih kava Franck. To su Franck kava Guatemala, Costa Rica, Franck 100% Arabica, Franck 100% Arabica s okusom lješnjaka i čokolade te Jubilarnu Franck kavu koja već desetljećima utjelovljuje tradiciju kvalitete po kojoj je Franck prepoznat.

Franck kava Guatemala iz premium linije „Origins“ 100% je čista arabica, koja se uzgaja u planinskim predjelima na sjenovitim plantažama. Raznovrsna struktura tla i njegovo vulkansko porijeklo te blizina dvaju oceana i njihov utjecaj na klimatske specifičnosti čine Guatemalu jedinstvenom u svijetu kava. 

Franck kava Costa Rica iz premium linije „Origins“ 100% je čista arabica. Nadmorska visina, stabilna temperatura i čisti planinski zrak popraćen obiljem sunčevoga svjetla stvaraju idealne uvjete za uzgoj ove kave. Odlikuje ju puna i aromatična karamelno-čokoladna nota, koja će zaintrigirati i oduševiti i najzahtjevnije ljubitelje kave. 

Franck 100% Arabica pruža potpuno novi doživljaj kave! Nastala je od pomno odabranih vrhunskih sorti arabica uzgojenih u idealnim uvjetima na planinskim obroncima Središnje i Južne Amerike. Odlikuje se aromama prirodno prisutnima u zrnima ove kave – blagim čokoladnim notama prožetim lješnjakom i bademom koje se oslobađaju posebno prilagođenim procesom prženja i mljevenja. 

Ukoliko još niste kušali, svakako si priuštite prepuštanje čarobnim aromama aromatizirane Franck 100% Arabica kave s okusom lješnjaka i čokolade! Mješavini najfinijih arabica Franck stručnjaci u procesu proizvodnje dodali su arome lješnjaka i čokolade te tako stvorili aromatiziranu kavu slatkog, desertnog okusa i mirisa. 

Uživajte u posebnosti kave Franck 100% Arabica okus lješnjak – čokolada pripremljene bilo kojim od preporučenih načina i doživite raznovrsnost njezinih aroma.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto
Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...