Obavijesti

News

Komentari 242

Grbin je zagrmio na Reinera: Dižite se iz stolice šefa Sabora

Grbin je zagrmio na Reinera: Dižite se iz stolice šefa Sabora
1

SHOW U SABORU: Petrov je podnio ostavku i ustao iz fotelje, a u nju je sjeo Reiner (HDZ). To je jako loše sjelo Grbinu (SDP) koji je odmah poručio Reineru da nema pravo tamo sjediti

VIDEO

Nakon dvosatne stanke, nastavljena je sjednica Sabora, a njegov predsjednik, Božo Petrov, odmah je podnio ostavku.

- Želim se obratiti građanima i građankama, glasovanje o ministru Mariću je pokazalo da nemamo većinu u Saboru i da imamo krizu vlasti. Krizu je izazvao premijer Plenković koji štiti ministra Marića. Stao je u zaštitu svega spomenutog u Agrokoru. Plenković nema politički legitimitet da vodi Vladu. Vlada je krnja - rekao je Petrov i zaključio: 'Zbog zaštite Sabora želim pokazat odgovornost i podnosim ostavku na dužnost predsjednika Sabora'.  

Nakon toga, Petrov je ustao iz fotelje, a u nju je sjeo Željko Reiner koji je predložio stanku da se stranke konzultiraju dalje o ovom izvanrednom događaju.  

Grbin je tada Reineru poručio nema pravo sjediti na toj stolici. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Nemamo parlamentarnu većinu i vi niste potpredsjednik Sabora. Dignite se iz stolice u kojoj sjedite protiv zakona - rekao je Grbin. 

- Nije bilo glasovanja o tome da li postoji većina u Saboru ili ne, nego se danas glasovalo o povjerenju ministru Zdravku Mariću - odgovorio je Reiner Grbinu i dodao: 'Sjeo sam se ovdje samo da predložim stanku od 30 minuta i da se onda opet nađemo i raspravimo situaciju'.

Grbin je onda rekao da će tražiti tumačenje i prihvatio je prijedlog da se odredi stanka.

Grmoja: Ovo je najveća pobjeda Mosta

Nikola Grmoja iz Mosta nije  htio komentirati novonastalu sitauciju u Saboru i sukob Grbina i Reinera. 

- Nisam ustavno-pravni stručnjak da bi mogao komentirati to. Očito da saborske većine nema, ali ono što je bitno naglasiti jest da je u ovom tužnom trenutku za Hrvatski sabor, u vrijeme izdaje političkih principa i ideala, predsjednik Sabora svojim potezom sačuvao dostojanstvo svakog zastupnika i nas koji djelujemo u politici, i ja mu mogu na tome samo čestitati. Sačuvali smo svi obraz ovim potezom predsjednika Sabora,  a oni koji su ga izgubili, neka ga gube i dalje - rekao je Grmoja. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Turbulentan dan za hrvatsku politiku: Predsjednik Sabora Božo Petrov dao ostavku Reporterka: Nikol Zagorac

Posted by 24sata on 4. svibnja 2017

Grmoja je kazao kako se za vrijeme stanke moglo čuti kako su mnogi saborski klubovi protiv raspuštanja Sabora.

- Očito da će poslije lokalnih izbora doći do nekog preslagivanja. Ovdje se radi o izdaji svih principa u politici. Ja bih volio da se pokaže ta saborska većina i da se sve razotkrije. Pokazalo se danas na koji način se došlo do toga da ne padne ministar Marić - kazao je Grmoja i ponovio: 'Bio bi red da pokažu većinu, ili neka Plenković postupi odgovorno kao i Petrov, ali Plenkoviću je puno više stalo do vlasti nego do toga da sačuva svoj obraz. Ovo smatram najvećom pobjedom od kad postoji Most  - kazao je Grmoja. 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 242
VIDEO

'Ovu super nagradu potrošit ćemo na liječenje u toplicama'
IZVUČENI DOBITNICI

'Ovu super nagradu potrošit ćemo na liječenje u toplicama'

Dobitnici pet nagrada od 5000 kuna u nagradnoj igri 24sata su Katica Galinec, Elizabeta Petrik, Danijel Dreven, Ivica Tuk te Ignac Vrančić. Čestitamo sretnim dobitnicima!

Podijeljen je i Crossland X, novi vlasnik nije mogao vjerovati
OPEL

Podijeljen je i Crossland X, novi vlasnik nije mogao vjerovati

U petak oko podneva izvlačili smo sretnog dobitnika novog prostranog Opel Crossland X. Super nagrada odvest će se do otoka Pašmana, gdje će ugledati svojeg novog vlasnika
Saznajte jeste li sretni dobitnik modernog Samsunga Galaxy
SAMSUNG S8+

Saznajte jeste li sretni dobitnik modernog Samsunga Galaxy

U utorak u prostorima redakcije 24sata izvukli smo osam sretnih dobitnika novog Samsunga Galaxy S8+ iz bubnja prepunog kuverti iz čitave Hrvatske, saznajte tko su sretni dobitnici