Obavijesti

News

Komentari 9

Grupa Đuro Đaković u 2016. imala prihod od 583,2 mil. kn

Grupa Đuro Đaković u 2016. imala prihod od 583,2 mil. kn
1

SLAVONSKI BROD Grupa Đuro Đaković d.d. u 2016. ostvarila je prihod od 583,2 milijuna kuna, neto gubitak je 20,2 miliujuna. U usporedbi s 2015. prihodi su veći za 185,5 milijuna kuna

VIDEO

Grupa Đuro Đaković d.d. u 2016. godini ostvarila je veći ukupan prihod za 185,5 milijuna kuna nego u godini prije. Naime, u razdoblju od I do XII.mjeseca 2016. grupacija Đuro Đaković ostvarila je prihod od 583,2 milijuna kuna, što, istina, predstavlja neto gubitak od 20,2 milijuna, ali je zato dobit prije amortizacije, financijskih prihoda, rashoda te poreza, tzv. EBITDA, pozitivna i iznosi 16,5 milijuna kuna. Uspoređujući izvještajno razdoblje cijele 2016.godine sa istim razdobljem 2015. ostvareni ukupni prihodi su veći za 185,5 milijuna kuna odnosno 47 posto, EBITDA je bolja za 46,5 milijuna kuna a neto gubitak je smanjen za 43,7 milijuna kuna. 

Tri su osnovna razloga poslovanja s gubitkom, nedovoljna popunjenost kapaciteta u prvom kvartalu 2016. u segmentu Transporta, gubitak na projektu most Čiovo i izostanak planirane dobiti na ugovorenom poslu proizvodnje BOV-a zbog pomicanja početka proizvodnje od strane naručitelja. Iako su mjere restrukturiranja dale rezultate u segmentima Transporta i Obrane, bit će nužno provesti dodatne mjere u segmentu Industrije i energetike. U odnosu na isto izvještajno razdoblje prethodne godine Grupacija bilježi značajna poboljšanja, ukupni poslovni prihodi veći su za 181,4 milijuna kuna(45,9 posto), izvoz je veći za 25 milijuna kuna(21 posto, ukupan rezultat je bolji za 43,7 milijuna kuna(68,3 posto, itd. S danom 31.prosinca 2016. vrijednost potpisanih ugovora Grupacije Đuro Đaković je u visini od 554 milijuna kuna - ističe Tomislav Mazal, predsjednik Uprave grupacije Đuro Đaković d.d. .

Cilj koji još nije ispunjen, dodaje, je financijsko restrukturiranje sa svrhom postizanja optimalne strukture izvora poslovanja, a tiče se vrlo malog učešća vlastitih izvora u bilanci Grupacije. 

-Uprava Đuro Đaković Grupe d.d. ovaj cilj ima namjeru ostvariti putem izdavanja novih dionica. U 2016..godini Grupa Đuro Đaković preokrenula je višegodišnje trendove stagnacije i generiranja gubitaka. Poslovanje sa pozitivnim EBITDA-om pokazuje da grupacija ima pozitivne programe te da može naći tržišta za prodaju svojih proizvoda. Nalazimo se na prijelomnom trenutku za budućnost kompanije jer je za nastavak uzlaznog trenda nužno vlasničko ulaganje, koje je u punom obujmu izostalo 2014.godine a kojim bi se osiguralo ostvarenje planova u budućnosti - izjavio je Tomislav Mazal. 

                                                                                                                                
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.