Obavijesti

News

Komentari 134

Hajdaš Dončić: Ako se Orsat Miljenić kandidira ima moj glas

Hajdaš Dončić: Ako se Orsat Miljenić kandidira ima moj glas
1

Član Predsjedništva SDP-a Siniša Hajdaš Dončić u studiju 24sata je odgovarao na pitanja zašto su izgubili izbore te tko bi uskoro mogao postati novi šef ljevice

VIDEO

VIDEO:

FACEBOOK LIVE:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Siniša Hajdaš Dončić o rezultatima izbora! Pratite nas u studiju 24sata!

Posted by 24sata on Wednesday, September 14, 2016

Član Predsjedništva SDP-a Siniša Hajdaš Dončić gostovao je u srijedu u 12 sati u studiju 24sata.

Hajdaš Dončić je u razgovoru s novinarom i kolumnistom 24sata Borisom Rašetom, komentirao rezultate nedjeljnih prijevremenih parlamentarnih izbora na kojima je Narodna koalicija, osvojila za njih razočaravajućih 54 mandata, te prepustila pokušaj formiranja vlade HDZ-u koji je osvojio 61 mandat. Iako, treba kazati kako je Narodna koalicija u III. izbornoj jedinici, gdje je upravo Hajdaš Dončić bio nositelj liste, osvojila 54 posto glasova i premoćno pobijedila.  

- Što god netko mislio o Zoranu Milanoviću on je pošten i moralan i to će se pokazati za deset godina - rekao je Hajdaš Dončić. Gdje će sada Milanović raditi, to je njegova odluka, ali normalno je da osoba koja je bila premijer nakon mandata traži egzistenciju negdje drugdje, rekao je Hajdaš Dončić. Dodao je kao on nije pobornik smanjenja plaća ministrima jer se onda otvara prostor za korupciju. Smatra i da se saborskim zastupnicima ne bi trebale dirati plaće, ali bi se trebali smanjiti dodaci.  

Na pitanje da komentira činjenicu da se Orsat Miljenić spominje kao mogući kandidat za novog šefa SDP-a, Hajdaš Dončić je rekao:

- Orsat Miljenić ima sve atribute da se upusti u tu kandidaturu i on bi bio osvježenje. SDP bi dobio plus ako se Orsat odluči kandidirati. Ja bih se odlučio za program kandidata koji može odgovoriti izazovima 21. stoljeća. Treba se obraćati  građanima od kojih smo izgubili povjerenje. Prosuđivat ću kandidate po programu ne emocijama. Neću se aktivno uključivati u kampanju, a Miljenić ako se ako se pojavi kao kandidat, moj će glas imati. Rekao je i da budući šef SDP-a mora imati karizmu. Rekao ej da u SDP-u nema struja ni frakcija. Za Ranka Ostojića, koji je najavio kandidaturu za šefa SDP-a rekao je kako neće reći ni "da ni ne". 

Rekao je da je tužan zbog ovakvog rezultata izbora. Rekao je i kako misli da SDP može izbore dobiti kada je izlaznost velika.  

- Naš program je bio dobar. Bio je fokusiran u 90 posto na rješavanje gospodarskih problema. Most i HDZ su imali davno prije određeni dogovor i pregovori će teći elegantno i samo će razglabati tko će biti predsjednik Sabora. Pridružit će im se manjine i mislim da će imati stabilnu većinu u Saboru. No vidjeti ćemo kao će reagirati na prvi konflikt. Kako će sastaviti proračun az 2017. godinu, kako će obuzdati javnu potrošnju . Treba vidjeti kako će odgovoriti na ta pitanja. Lako je obećavati, pitanje je odakle će se novac uzeti, negdje morate uzeti. Brzo će nova vlada biti formirana za maksimalno 45 dana - rekao je Hajdaš Dončić. 

Rekao je i da ako SDP želi ostati stožerna stranka mora uključiti širi krug ljudi. Izjave Aleksandre Kolarić nije htio komentirati, a rekao je da ne zna za Tonina Piculu hoće li se ili ne na kraju kandidirati za šefa SDP-a. Ipak misli da se stranka ne može voditi iz Bruxellesa. 

- Ljudi žele nova lica i osvježenja - rekao je Hajdaš Dončić. 

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 134
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag