Obavijesti

News

Komentari 234

HDZ: "Bolje i novi izbori nego ova Vlada kakva je bila dosad"

HDZ: "Bolje i novi izbori nego ova Vlada kakva je bila dosad"
1

Oreškovića smatramo odgovornim za ovu krizu koja je nastala i smatramo da je bio neuspješan. Kada ga srušimo, slijedi rok od 30 dana za skupljanje 76 ruku, kaže Milinović

VIDEO

Sutra u Saboru krećemo u izglasavanje nepovjerenja premijeru Tihomiru Oreškoviću. Ne, to nije samoubilačka misija. SDP se nada novim izborima, ali uvjeren sam da će HDZ ponoviti izbornu pobjedu, kad god ona bila. Rekao je to Darko Milinović, član Predsjedništva HDZ-a u Otvorenom na HRT-u.

- Oreškovića smatramo odgovornim za ovu krizu koja je nastala i smatramo da je bio neuspješan premijer. Kada ga srušimo, slijedi rok od 30 dana u kojem ćemo prikupiti 76 ruku i otići ćemo predsjednici da nam da mandat za sastavljanje uspješnije vlade od dosadašnje - rekao je Milinović.

Kazao je kako za sada imaju 68 glasova, a smatra da će imati više od 76 glasova za novu većinu.

- Uvjereni smo da ćemo formirati novu vladu. Bolje novi izbori nego ovakva vlada kakva je bila do sada. Oreškoviću je trebalo dva mjeseca da razriješi čeknika SOA-e, i to je bila prva krizna situacija - kazao je Milinović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Mrak Taritaš: Premijera ruše oni koji su ga postavili

Anka Mrak Taritaš (HNS) kazala je da će HNS u Saboru 'jasno iskazati njihov stav'.

- A to je da će naših 9 zastupnika glasati za nepovjerenje premijeru Oreškoviću. Ali ruši ga netko drugi, ne mi. Ruše ga oni koji su ga i postavili. Slažem se s Karamarkom koji je rekao da je ovo bio jedan neuspjeli eksperiment. Nije mi dobra opcija u kojoj mi u istom trenutku imamo i premijera i mandatara. Ako bude glasanje o nepovjerenju mi ćemo biti za to da on ode, ali zajedno s njim odlazi cijela Vlada. Svi oni odlaze - rekla je Mrak Taritaš i dodaje: 'Ni novom mandataru HNS neće dati povjerenje'.

'Ako HDZ odustane od opoziva to bi bila politička kapitulacija'

Goran Čular s Fakulteta političkih znanosti smatra da politička budućnost Tomislava Karamarka nije sjajna i navodi da je to  jasno već neko vrijeme.

- On i HDZ imali su puno vremena za poteze koje nisu učinili na vrijeme. HDZ je svoju poziciju do sada samo pogoršavao. Ovo je jedna zakašnjela ostavka - kaže Čular i dodaje: 'Kada bi HDZ odustao od opoziva premijera to bi bila politička kapitulacija. HDZ je već dao i mandatara te si je time zavezao ruke i sada ne može odustati od opoziva'.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 234
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!