Obavijesti

News

Komentari 25

'HDZ će sigurno biti stranka sa najviše zastupnika u Saboru'

'HDZ će sigurno biti stranka sa najviše zastupnika u   Saboru'
5

Drago mi je da je Rijeka 2020. postala europski grad kulture. To je izvrsno za grad sa velikom povijesnom baštinom, kulturnom i sveučilišnom tradicijom, rekao je Plenković

VIDEO

Moja poruka kolegama i kolegicama u 8.izbornoj jedinici jest da očekujem od njih kvalitetan angažman još ovih nekoliko dana kampanje, kvalitetan rezultat, nadam se i bolji nego što je to bilo prošle godine. Rijeka i Istarska županija izuzetno su važni za HDZ, to su dva vrlo bitna ključna resora, onaj prometni, kojeg je vodio kolega Butković te resor turizma, kojeg je vodio kolega Kliman, a bili su među najuspješnijim resorima aktualne vlade. To je signal da HDZ cijeni Rijeku, PGŽ i Istarsku županiju i tako ćemo i nastaviti - kazao je u utorak na predizbornom skupu HDZ-a Andrej Plenković. 

Dodao je da su projekti poput luke Rijeka, nizinske pruge, Žute lokve, istarskoga ipsilona, Hrvatske brodogradnje, ribarstva, pomorstva, korištenja svega što pruža Jadransko jonska strategija EU, aspekti koji će učiniti ovaj dio Hrvatske još kvalitetnijim i razvijenijim, što se uklapa u HDZ-ov politički program.

Na pitanje kako vidi razvoj Rijeke tj. grada gdje je SDP već dugo na vlasti odgovorio je kako bez obzira na to u Rijeci postoji i njegova stranka, koja je uvijek spremna na političku utakmicu i ostvaruje kvalitetne postotke.
- Očekujem da su ovi izbori jedna dobra uvertira za lokalne izbore 19. svibnja iduće godine. Mi ćemo podržati naše kandidate kako na gradskim tako i na županijskim razinama. Drago mi je da je Rijeka 2020. postala europski grad kulture. To je izvrsno za grad sa velikom povijesnom baštinom, kulturnom i sveučilišnom tradicijom, grad ključan za prometnu povezanost, sa lukom koja je izuzetno važna za cijelu sredozemnu Europu i stoga ćemo sve projekte vezane za Rijeku podržati - potvrdio je Plenković.

Što se tiče rezultat očekivanih u Rijeci istakao je kako je po anketama siguran u osvajanje onoga što je osvojeno i prošle godine, ali i da bi bio jako sretan kada bi ti rezultati bili i bolji te kada bi 8.izborna jedinica dala doprinos ukupnoj pobjedi HDZ-a.
- HDZ će sigurno biti stranka sa najviše zastupnika u idućem sazivu Hrvatskoga sabora, a čini mi se da smo sa ovom kampanjom i kompletno promijenjenom retorikom u odnosu na prošlu godinu poslali jasnu poruku HDZ-a, koji  stavlja fokus na ona glavna pitanja naših ljudi, a to su radna mjesta, gospodarstvo, konkurentnost, obrazovanje, socijalna uključenost, snažne institucije i pouzdan pravni okvir bez čega nema napretka ni jedne zemlje pa ni Hrvatske - istakao je Plenković, koji je u Rijeku došao u društvu potpredsjednika Europskog parlamenta Antonia Tajanija.

Na opasku da je ministar Hasanbegović ove dane dosta naljutio Riječane nekim svojim izjavama Plenković je rekao kako je Rijeka Hrvatski grad kojeg izuzetno cijeni.
- U Rijeci je dugo godina živio moj, sad pokojni stric i moji rođaci i često sam u njega dolazio. To je važan povijesni grad za Hrvatsku. Dvadeset tri tisuće branitelja za HDZ, Rijeka je jedna od najbitnijih središta Republike Hrvatske - zaključio je čelni čovjek HDZ-a.

 

Ostavite poruku budućoj vladi

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Plenković: Na stolu je i opcija bez Mosta, ali to nije prioritet
HDZ I MOST, ŠESTA RUNDA

Plenković: Na stolu je i opcija bez Mosta, ali to nije prioritet

Nakon gotovo šestosatnih pregovora o vladi izaslanstva HDZ-a i Mosta u srijedu su raspravili podijelu resora, Most je najavio da će u četvrtak donijeti konačnu odluku...

Predsjednica najavila: U srijedu konzultacije o novom premijeru
MANDATAR VLADE

Predsjednica najavila: U srijedu konzultacije o novom premijeru

Konzultacije s izabranim zastupnicima, odnosno predstavnicima stranaka i koalicija o tome kome će predsjednica Republike povjeriti mandat za sastavljanje Vlade trebali bi početi u 12 sati
Rezultati izbora u ponedjeljak, konzultacije o Vladi od utorka
USKORO NOVA VLADA

Rezultati izbora u ponedjeljak, konzultacije o Vladi od utorka

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović najavila je da kreće s konzultacijama o sastavljanju Vlade u utorak, čim od DIP-a dobije službene rezultate izbora