Obavijesti

News

Komentari 189

HDZ-ovci bijesni na premijera: Mora poštovati naše mandate!

HDZ-ovci bijesni na premijera: Mora poštovati naše mandate!
1

Milošević je komentirao i izjavu ministrice Nade Šikić koja je rekla da se reforma odnosi na našu djecu. Rekao je da se vjerojatno htjela 'ograditi i smanjiti pritisak'

VIDEO

HDZ-ov Domagoj Ivan Milošević gostovao je u u emisiji Novi dan na N1 televiziji. Govorio je o planovima vladajuće Domoljubne koalicije u kontekstu gospodarskog rasta, LNG terminalu te odnosima u Vladi.

- Sigurno je da bismo očekivali puno više komunikacije, osobito zbog pozicije premijera i načina na koji je postao premijer - rekao je i dodao da je HDZ-ovih zastupnika u Saboru ipak 67, a MOST-ovih 15, te da će o premijeru još razgovarati.

- Da bi se provodile reforme, potreban je barem minimum povjerenja i građana, ali i respekt prema broju naših mandata i odnosima u i izvan Sabora - kazao je Milošević.

Na pitanje može li Vlada s ovakvom podrškom provesti reforme, on kaže da to nije jedini izazov, nego da moraju postojati suradnja i komunikacija s partnerima.

- Drugi su izazovi administrativni kapacitet za cijeli niz reformi i mjera, bojim se da moramo prvo složiti listu prioriteta. A drugi izazov je kako ubrzati gospodarski rast - rekao je Milošević.

Vrijeme je za privatizaciju

- S jedne strane HDZ očekuje da se u privatizaciju uključe mirovinski fondovi, a s druge da nema privatizacije infrastrukture, prirodnih bogatstava, šuma i voda. No, nema razloga da 2016. godine država ima upravljačka prava u tvrtkama koje su u industriji ili turizmu, vrijeme je da one budu privatne - rekao je. 

- Podravka je strateško poduzeće, ali moramo se otrgnuti iz prošlosti, i shvatiti da ona može biti strateška i ako je sto posto u privatnim rukama - rekao je.

Mirovinska reforma: Žene sve duže žive

- Hvala Bogu, sve duže živimo, posebno ženski dio populacije. Međutim, moramo brirnuti o značajnom rastu broja radnih mjesta. Stvaranje radnih mjesta je i bio fokus našeg programa koji smo radili zajednio s IFO Institutom - rekao je Milošević.

Komentirao je i izjavu ministrice Nade Šikić koja je rekla da se reforma odnosi na našu djecu. Rekao je da se vjerojatno htjela 'ograditi i smanjiti pritisak'.

Strateška važnost LNG-a i INA-e

Naglasio je i kako je LNG terminal na Krku važan jer 'imamo odgovornost za energetsku sigurnost u Srednjoj i Istočnoj Europi', a tvrdi i da će HDZ znati sačuvati strateški važnu INA-u.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 189
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca