Obavijesti

News

Komentari 51

HDZ-ovka napala Dalić: Stranci Pametno donirala je 4000 kuna

HDZ-ovka napala Dalić: Stranci Pametno donirala je 4000 kuna
1

Martina Dalić, bivša HDZ-ova ministrica financija i aktualna ministrica gospodarstva, donirala je uoči prošlogodišnjih izbora jednu drugu stranku - Pametno

VIDEO

Martina Dalić, bivša HDZ-ova ministrica financija i aktualna ministrica gospodarstva, koja je tu stranku napustila zbog neslaganja s politikom bivšeg predsjednika Tomislava Karamarka, donirala je uoči prošlogodišnjih izbora jednu drugu stranku - Pametno. Sada joj to zamjeraju HDZ-ovci koji smatraju da polažu veća prava na stranku.

Jedna HDZ-ovka objavila je na svome Facebooku izvadak iz izvješća o primljenim donacijama za financiranje izborne promidžbe.

"Martina Dalić - ministrica gospodarstva, donatorica stranke Pametno! Odabrao Andrej Plenković!", napisala je.

Istovremeno, kolegama koji se slažu s njom, a ne službenom politikom stranke poručuje sljedeće:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"... ne izlazite iz HDZ-a. To hoće. Reći će da su 'ekstremnu desnicu' potjerali. HDZ je više naš nego njihov. Ne dajte im gušta da im bude komforno. Okrenimo pilu naopako. Ne mogu nas sve potjerati".

'Ne bojim se izbacivanja iz stranke'

Iako kaže da se ne boji izbacivanja iz stranke, htjela je ostati anonimna jer posjeduje ured koji radi na teritoriju cijele RH, uključujući i srpska sela te surađuje s ljudima različitih opcija.

O samoj donaciji Martine Dalić Pametnom navodi da se radi o javnoj informaciji.

 "O istom neka se očituju primatelj i davatelj donacije, ja sam tu nebitna".

"Što se tiče politike HDZ-a, da - nisam zadovoljna, jer su izbori dobveni i na temelju ugleda i imena ne samo predsjednika, nego i ostalih uvaženih članova HDZ-a. Pravo premijera jest da bira tim, no isto tako dužan je poštovati ne samo program i svjetonazor stranke, nego jasno iskazanu želju birača HDZ-a kroz preferencijalne glasova. Mudar političar bi učinio drugačije. Ne, ne bojim se izbacivanja iz stranke zbog drugačijeg mišljenja. HDZ se ipak razlikuje od SDP-a", kazala je HDZ-ovka za N1.

'Nama je drago da nas je gospođa Dalić donirala'

Ivica Puljak iz stranke Pametno potvrdio je da je ministrica Dalić uistinu dala donaciju njihovoj stranci.

"Mislim da je to vrsta unutarhdzovskih borbi. Nama je drago da nas je gospođa Dalić donirala i prepoznala ono što i ostali stručnjaci, a to je najbolji program koji je ikad izrađen u Hrvatskoj. Za ove izbore smo ga unaprijedili i sve što sadašnja Vlada priča mi smo pretočili u brojke. Program je i sada na raspolaganju i nadamo se da će Vlada uzeti nešto iz njega", rekao je Puljak za N1.

 

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 51
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag