Obavijesti

News

Komentari 51

'HDZ samo pokušava ovladati s dva važna mjesta u sustavu'

'HDZ samo pokušava ovladati s dva važna mjesta u sustavu'
2

Ivo Josipović i Jadranka Kosor govorili su o svom odnosu dok su bili predsjednik i premijerka te ga usporedili s odnosom Kitarović-Orešković. Njih dvoje uvijek su se dogovarali

VIDEO

Bivši predsjednik Ivo Josipović i bivša premijerka Jadranka Kosor gostovali su u emisiji Hrvatska uživo na HRT-u gdje su se prisjetili svoje suradnje i usporedili je sa suradnjom Kolinde Grabar Kitarović i Tihomira Oreškovića te su prokomentirali i smjenu šefa SOA-e.

Rješavali nesporazume 


- Imali smo svakakve situacije, bilo je situacija u kojima se nismo slagali. Međutim, nesporazume smo pokušali riješiti što je moguće više za stolom, a što je moguće manje u javnosti -  Kosor.

- Dva sam puta žustro reagirala u javnosti - kad je Josipović nešto prigovorio o gospodarskim potezima Vlade, rekla sam mu da za to nema ustavne ovlasti te oko izbora 2011., priznala je Kosor. No, navela je i pozitivan primjer. Primjerice, zajednički smo odlučili o načelniku Glavnog stožera OS RH Dragi Lovriću. Nismo od početka oko svega bili suglasni, no dogovorili smo se, potpisali i onda izašli u javnost - dodala je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Oko nekih stvari se ne slažemo niti danas. Mislim da predsjednik Republike može govoriti o bilo kojoj temi u ovoj državi i ne mogu imati manje ovlasti nego novinar bilo kojih novina - kazao je na početku Josipović. 

Pazili da ne naškode državi

- No, suradnja s Kosor, bez obzira na to što smo imali razlike, bila je uvijek primjerena, i uvijek smo pazili da ne naškodimo državi. Imali smo prijepora i oko imenovanja, ali nikad nismo išli na to da jedan potpiše, pa da radi pritisak na drugoga u javnosti. Koliko god nije bilo lako, uvijek smo se prvo dogovorili pa išli u javnost - objasnio je Josipović.

To se nama ne bi dogodilo

- To se nama ne bi dogodilo. Premijer čeka da prođe neko vrijeme da spasi nešto od svoje vjerodostojnosti. Situacija je gotovo bezizlazna - komentirala je Kosor smjenu šefa SOA-e.

- Dobro je da se kod razrješenja šefa SOA-e raspravi na saborskom odboru, iako to zakon ne nalaže nego samo kod imenovanja. Cijelu priču s tajnim službama, u onom dijelu koji zaista nije tajan, treba demistificirati. Ne mislim da je ova priča išta drugo nego pokušaj HDZ-a da ovlada sa dva važna mjesta u sustavu i da na neki način preduhitri Most u namjeri da na neki način kontrolira situaciju i da ne dopusti monopolizaciju tajnih službi - smatra Josipović.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 51
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag