Obavijesti

News

Komentari 62

Heroj Oluje kod zubara saznao da ima rak: 'Ne predajem se!'

Heroj Oluje kod zubara saznao da ima rak: 'Ne predajem se!'
1

Dubravko Kurtanjek iz Bjelovara kaže kako je sada zadovoljan jer se zloćudna bolest nije proširila na druge organe. Živi sa suprugom i ima dvoje odrasle djece i unuka...

VIDEO

Nisam ortodoksni vjernik, ali sam uvjeren da postoji neka sila koja me čuva, kazao je 55-godišnji umirovljeni branitelj iz Bjelovara, Dubravko Kurtanjek. Dudo, kako ga Bjelovarčani zovu, u Domovinski rat krenuo je kao dragovoljac 1991. godine i prošao sva ratišta. Bio je zapovjednik izviđačkog voda u legendarnoj 7. gardijskoj brigadi. Kao pripadnik „Puma“ ratovao je diljem Hrvatske i u susjednoj BiH.

Kao sudionik Oluje, među prvima je oklopnim vozilom, na kojem je bila hrvatska zastava koja se kasnije zavijorila na kninskoj tvrđavi, ušao u epicentar pobunjeničkih snaga - Knin. Ostao je u kraljevskom gradu i sudjelovao u razbijanju banjalučkog korpusa koji se pripremao za osvajanje Knina, 28. kolovoza 1995. godine. Ali branitelji su ih preduhitrili i „Dudini“ izviđači uoči neprijateljskog pokreta zarobili gotovo kompletno zapovjedništvo korpusa. U toj akciji je poginuo i Dubravkov veliki prijatelj i suborac, za kojim Dubravko i danas 22 godine nakon pogibije zna pustiti suzu.

Nakon rata ostao je neko vrijeme u HV do odlaska u mirovinu. Kasnija bolest je, nažalost, naplatila sve njegove akcije koje su nagrađene brojnim odlikovanjima.

- Prije četiri godine osjetio sam svrab u ustima i otišao na pregled stomatologu - kazao je. Stomatolog ga je uputio otorinolaringologu, koji je posumnjao u karcinom usne šupljine. Liječnici u Bjelovaru su ga i potvrdili te ga uputili  u KBC Dubrava, gdje ga je operirao prof. dr. Emil Dediol.

- Operiran sam 2014. godine kada mi je zbog karcinoma izvađena donja čeljust, a iz ruke kost iz koje je izrađena donja vilica. Operacija je trajala osam sati. Potom mi je napravljena gornja i donja zubna proteza - pojašnjava nam Dubravko, uz veliki napor i teško razumljivim riječima. Svakih šest mjeseci ide na kontrolu, na maksfacijalnu kirurgiju u Zagreb, te kod stomatologa. Uz brojne lijekove pije i dodatak prehrani i to dnevno dvije bočice Supportana, jer ima problema sa žvakanjem hrane i gutanjem.

Dubravko ide za četiri mjeseca na redoviti kontrolni pregled, i kaže kako je zadovoljan, jer se zloćudna bolest nije proširila na druge organe. Živi sa suprugom i ima dvoje odrasle djece i unuka koji mu je ljubimac. Na rastanku nam je kazao kako bi da dođe Hrvatska u opasnost i ovako bolest ponovo se uključio u obranu, te da je svatko platio neku cijenu.

- Ima ljudi koji su puno gore prošli od mene, a da ne govorim o onima koji su dali živote - kazao nam je na rastanku Dubravko.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 62
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

UŽIVO Šest Rafalea stiže danas u Hrvatsku, evo gdje će ući u zračni prostor: 'Čut ćete ih'
SVE JE SPREMNO

UŽIVO Šest Rafalea stiže danas u Hrvatsku, evo gdje će ući u zračni prostor: 'Čut ćete ih'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'
SUSJEDI SU ZGROŽENI

Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'

Nisam imao bijeli štap jer taj teren dobro poznajem. Sestrična im je vikala moje ime i da sam slijep te da imam člansku iskaznicu Saveza slijepih, rekao je Stevan Jambrešić na sudu