Obavijesti

News

Komentari 117

Hrabri policajac u tek nekoliko dana riješio je tri kaznena djela

Hrabri policajac u tek nekoliko dana riješio je tri kaznena djela
1

Antonio Jozić (24) intervenirao je prvi put kada su sredinom listopada uzmenireni vlasnici kuće zatražili pomoć. Pokradeni smo, nazvali su, a on se uputio na teren

VIDEO

U samo nekoliko dana policajac Antonio Jozić (24) i njegovi kolege iz policijske postaje u Ivanić Gradu uspjeli su riješiti tri kaznena djela. Sredinom listopada uznemireni vlasnici kuće zatražili su pomoć.

- Pokradeni smo! - nazvali su prestrašeno policiju. Jozić se s kolegom uputio prema njihovoj adresi. 

Iz auta sam na cesti ugledao dva mladića, kilometar od opljačkane kuće. Bili su mi sumnjivi. Zatražili smo ih isprave i poveli sa sobom u postaju na razgovor. Presudna je bila intuicija. Već su ranije evidentirani, a sada su ukrali 40.000 kuna - prisjeća se Jozić. 

Uspjeh ga je nastavio pratiti i nakon rješavanja tog slučaja. Šef ga je u noćnom dežurstvu poslao u obilazak naselja u kojem su primijetili porast provala.

- Ugledao sam siluetu u trgovini. Maskirani pljačkaš odmah je počeo bježati. Vikao sam mu da stane. Nije dogurao daleko, uhvatio sam ga nakon 50-ak metara. Kolega i ja smo ga zavezali - govori Jozić koji kao policajac radi godinu dana. Priveli su i dvojicu mladića koji su pretakali benzin na gradilištu u Ivaniću. 

Jako je bitan odnos s ljudima koji su zajedno na terenu. Važna je podrška i komunikacija. Nekad je za razumjeti se dovoljan samo pogled, a onda je i borba s razbojnicima lakša.  Najbitnije je u svakom trenu biti oprezan, štititi svoj život, ali i dati sve od sebe, sav trud za sigurnost građana – kaže. Svojim policajcima posebno je zadovoljan novi načelnik Jure Matijević.

Bolje ne može, čim sam preuzeo funkciju dočekao me pozitivan niz riješenih slučajeva. Jako sam ponosan - rekao je. Antonio Jozić naš je policajac mjeseca jer je otkrio i uhitio petoricu pljačkaša. Broj provala sada će sigurno biti manji. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 117
VIDEO

Pedofilski skandal: Bozaniću, nazovi Papu da  napravi reda
S FRANJOM NEMA LABAVO

Pedofilski skandal: Bozaniću, nazovi Papu da napravi reda

Vrh čileanske Katoličke crkve ponudio je Papi kolektivnu ostavku zbog pedofilskih skandala. Naši biskupi pak pedofilske skandale godinama guraju pod tepih

Udar na Brkića: Tajna trojka spremna je za puč u HDZ-u
NOVI EXPRESS

Udar na Brkića: Tajna trojka spremna je za puč u HDZ-u

Novi broj tjednika Express čitateljima daruje super knjigu, a na glavnoj temi Express otkriva tko je moćna trojka koja je pokušala čudovišni puč u HDZ-u
Ovo je pet stvari koje možete napraviti bolje u svojoj vezi
VEĆ DANAS

Ovo je pet stvari koje možete napraviti bolje u svojoj vezi

Vezu treba graditi, nositi se sa svakodnevnim problemima i situacijama i tražiti rješenja i kompromise. Kako "se održati" i što možete napraviti bolje već danas?