Obavijesti

News

Hrvatski Caritas za obitelji u potrebi: "Za 1000 radosti"

Hrvatski Caritas za obitelji u potrebi: "Za 1000 radosti"
2

„Za 1000 radosti“ tradicionalna je nacionalna akcija koju Hrvatski Caritas pokreće u predbožićno vrijeme, a ove godine organizirana je već osmi puta zaredom

Vjerujemo kako mnogi građani, zajedno s nama, dijele zauzetost za zdravlje hrvatskog društva u cjelini, za sve njegove građane i obitelji, osobito u vremenu krize. Obitelj zrcali bit osobnosti i zajedništva. U njoj dobivamo ljubav, u njoj se radujemo i u njoj rastemo. Obitelj nas čuva i usmjerava. U obitelji smijemo biti kakvi jesmo, jedinstveni, kakvima nas je Bog zamislio i stvorio. U obitelji čovjek može sve: smijati se, plakati, dizati se, padati, praštati, naći ljubav, sigurnost i povjerenje. U svojim obiteljima nalazimo toplinu, sigurnost i prihvaćanje, koji nam omogućuju da se odvažnije nosimo sa zahtjevnim izazovima vremena.

Mnoge se obitelji u Hrvatskoj danas ne mogu nositi s teškoćama, neimaštinom, bolešću. Često nemaju ni snage, ni volje, ni mogućnosti ni odvažnosti da same krenu iznova, da same promijene svoj životni put. Obiteljima u potrebi u vremenima krize još je i više potrebna snažna podrška društva u cjelini.

Iskustvo proteklih sedam godina provođenja akcije „Za 1000 radosti“ naučilo nas je da je često potrebno samo malo da bi se pokrenuo lanac dobra i čudesnih promjena. Obitelji koje se možda godinama nose s nerješivim problemima ili su pritisnute krizom, iskusivši dobrotu drugih, kao da postaju spremnije nositi se sa svojim problemima i mijenjati svoj životni put. Želimo i ovogodišnjom akcijom pokretati takve promjene u društvu u kojem živimo i djelujemo kako bismo zajedno, poput velike obitelji, djelatnom ljubavlju okružili potrebne među nama.

Usprkos krizi, recesiji, štednji, tjeskobi, strahu za budućnost - želimo potaknuti i ohrabriti sve ljude dobre volje da, zajedno s nama, na ove okolnosti u kojima živimo, odgovore još snažnijim zajedništvom i većom solidarnošću s najslabijima u društvu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U akciju Za 1000 radosti jednostavno se uključiti

Građani i tvrtke u akciju se mogu uključiti:
•    novčanom donacijom na ž.r. 2340009-1510126452
                          za građane poziv na br. 12
                          za škole poziv na br. 11
                          za poslovne subjekte poziv na br. 10 (OIB 60100836848) 
•    uplatom putem interneta na www.caritas.hr
•    donacijom proizvoda ili usluga
•    pozivima na donacijski telefon 060 9010 (cijena poziva 6.15 kn, PDV uključen)

8. humanitarna prodaja božićnih drvaca 

U subotu 18. prosinca 2010. na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu s početkom u 9 h organizira se 8. humanitarna prodaja božićnih drvaca. Humanitarna se prodaja organizira zahvaljujući Hrvatskim šumama koje Hrvatskom Caritasu daruju drvca kako bi njihovom prodajom poduprli akciju prikupljanja pomoći obiteljima u potrebi. Hrvatske će šume Hrvatskom Caritasu u ovogodišnjoj akciji darovati dvjestotinjak drvaca s korijenom. Radi se o kvalitetnim sortama sadnica: srebrna ili obična smreka, Pančićeva omorika te jela.
Božićna drvca s korijenom uzgojena su za ovu namjenu čime se naglašava i ekološka dimenzija humanitarne prodaje, a niti jedno drvo nije posječeno zbog prodaje. Djelatnici Hrvatskih šuma kupcima će objasniti na koji način zbrinuti kupljena drvca kako bi bila pogodna za presađivanje u vrtove.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!