Obavijesti

News

Komentari 35

Hrvatski laburisti traže istragu o slučaju Karamarkove supruge

Hrvatski laburisti traže istragu o slučaju Karamarkove supruge
1

"Nedopustivo je da supruga prvog potpredsjednika Vlade prima novac od lobista mađarske tvrtke MOL, Petrovića koji je javno na suđenju Sanaderu rekao da je konzultant MOL-a"

VIDEO

Hrvatski laburisti - Stranka rada zatražili su u utorak od nadležnih tijela da istraže sukob interesa i moguću korupciju vezanu uz tvrdnje da je lobist mađarskog MOL-a Josip Petrović plaćao usluge savjetovanja tvrtki u vlasništvu supruge prvog potpredsjednika Vlade Ane Karamarko te od premijera Tihomira Orešković zahtijevaju da ga smijeni ako se to pokaže točnim. 

"Nedopustivo je da supruga prvog potpredsjednika Vlade prima novac od lobista mađarske tvrtke MOL, Petrovića koji je javno na suđenju Sanaderu rekao da je konzultant MOL-a. Dakle, radi za drugu državnu stranu tvrtku, novac za lobiranje isplaćuje tvrtka MOL, ne radi za interese hrvatske tvrtke, a u isto vrijeme, prvi potpredsjednik Vlade radi protivno hrvatskim interesima i traži da se zaustavi arbitraža u slučaju INA-MOL", ističu Hrvatski laburisti u priopćenju.

Podsjećaju i na Karamarkovu izjavu da mu je Petrović dugogodišnji prijatelj i da se prijatelja ne odriče zato što negdje svjedoče. 

"Sve navedene činjenice ukazuju da postoji velika vjerojatnost umiješanosti prvog potpredsjednika Vlade u sumnjive poslove sa mađarskim lobistom i tvrtkom MOL, a smatramo i da je nedopustivo da se tvrtka Karamarkove supruge angažira oko javnih poduzeća koja su pod ingerencijom Vlade. Ne čini li se da prvi potpredsjednik Vlade Karamarko zajedno sa HDZ-om želi prepustiti hrvatsku tvrtku od nacionalnog interesa INU, mađarskom MOL-u za određenu svotu? Vlada HDZ-a jednom je već to učinila", ističu, uz ostalo, Hrvatski laburisti.

Nacional u najnovijem broju tvrdi da je lobist mađarskog MOL-a Josip Petrović plaćao usluge savjetovanja tvrtki u vlasništvu Karamarkove supruge Ane Karamarko. Navodi kako je uoči dolaska HDZ-a i Karamarka na vlast Petrovićeva tvrtka njegovoj tadašnjoj partnerici, a sadašnjoj supruzi Ani Šarić (sada se preziva Karamarko), za usluge savjetovanja platila najmanje 60 tisuća eura, odnosno oko pola milijuna kuna.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca